Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δρομολογούνται απολύσεις στο «Flash»

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση για τις εκβιαστικές ενέργειες των ιδιοκτητών

Υποσχέσεις και πάλι έδωσε ο ιδιοκτήτης του «Flash» Σωτήρης Πουλόπουλος, ότι θα καταβάλει και μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σ. Πουλόπουλος... υπόσχεται πληρωμές των δεδουλευμένων που εδώ και τρεις μήνες τα περιμένουν οι εργαζόμενοι.

Ο ιδιοκτήτης του «Flash» παραβρέθηκε χτες στην έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επαναλαμβάνοντας το μείζον θέμα που έχει προκύψει και που αφορά την εθελούσια έξοδο. Δύο, όπως είπε, «δρομολογήσεις μπορούν να γίνουν». Και οι δύο «δρομολογήσεις» όμως είναι εκβιαστικές. Η μία αφορά τον εκβιασμό, τη μέθοδο της εθελούσιας εξόδου 50 εργαζομένων και η άλλη σε περίπτωση που δε γίνει αυτό, την κήρυξη πτώχευσης του σταθμού. Χρησιμοποίησε επίσης σαν «άλλοθι» για την εθελούσια έξοδο, ότι εργαζόμενοι του σταθμού απασχολούνται και σε άλλες δουλιές.

Οι εργαζόμενοι του «Flash» αναμένουν την υλοποίηση της υπόσχεσης του ιδιοκτήτη ότι θα τους καταβάλει τα δεδουλευμένα την ερχόμενη Δευτέρα. Την ίδια μέρα έχουν αποφασίσει γενική συνέλευση για να πάρουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του το ΕΣΡ, όπως είπε ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, επιδιώκει να λειτουργήσει ο σταθμός για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλιά τους, ζητώντας από τους ίδιους να βρουν λύση. Επανέλαβε, όπως και στην περίπτωση του «Planet», ότι το μόνο που μπορεί να κάνει το ΕΣΡ είναι ή να αναστείλει την άδεια του σταθμού ή να τον κλείσει, κάτι που θα ήταν σε βάρος των εργαζομένων, αφού θα χάσουν τη δουλιά τους.

Παράνομες ενέργειες

Στο μεταξύ με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε ραδιόφωνα και εφημερίδες, ανακοίνωση εξέδωσε χτες το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Με το «μανδύα» των διαδικασιών εθελούσιας εξόδου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και εκδοτικές επιχειρήσεις προβαίνουν και σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, με «νέα ήθη στις εργασιακές σχέσεις, υπονομεύοντας τις ΣΣΕ και παρακάμπτοντας την εργατική νομοθεσία».

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει τις «καταχρηστικές, παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης που παρακολουθεί με απάθεια όλες αυτές τις εξελίξεις στο χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ