Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΠΑΤΡΑ 2006»
Καυγάς για το «πάπλωμα»...

«Καυγάς» για το «πάπλωμα» (π.χ. ποιος προσλαμβάνει ποιον) και όχι για το ...φιλέτο «λιμουζίν» που έφαγαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ προ μηνών στην Πάτρα, ξέσπασε στο εσωτερικό της ΝΔ, με επίκεντρο την «Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και «πρωταγωνιστές» την τοπική ΔΑΚΕ και στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Πρόκειται για πολύ διαδεδομένη, στο λαό της Πάτρας, διαπίστωση, αφού οι «αποκαλύψεις» της τοπικής ΔΑΚΕ για το «βόλεμα» συγγενών και φίλων στο φορέα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», αλλά και για τα 30.000 ευρώ που κόστισε στο δημόσιο το τριήμερο «τραπέζωμα» των πρεσβευτών, των συζύγων και της «ακολουθίας» τους (τουλάχιστον 100 άτομα) ήταν γνωστές στην τοπική κοινωνία. Αλλωστε, η διαχείριση του φορέα βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» με τη δημοτική αρχή.

Ηδη από τον Ιούνη, δηλαδή πολύ πριν η ΔΑΚΕ Πάτρας «ευαισθητοποιηθεί» για τη «διαφάνεια», η δημοτική παράταξη ζήτησε εγγράφως από τη δημοτική αρχή να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία του φορέα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και των δαπανών. Τον Ιούλη η δημοτική αρχή κάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού «Πάτρα 2006», Χρ. Ροϊλό (σ.σ. τον οποίο «κατηγορεί» σήμερα η τοπική ΔΑΚΕ), και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Θ. Μικρούτσικο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κίνησης, Κώστα Πελετίδη, το ΔΣ δεν έγινε «σοφότερο» για τη διαχείριση του φορέα.

Επιπλέον, η κίνηση έχει καταγγείλει το γεγονός ότι γίνονται προσλήψεις χωρίς προκήρυξη, με το πρόσχημα ότι «βιαζόμαστε», ενώ ουδείς γνωρίζει τι γίνεται και με τις διάφορες αναθέσεις. Αναλόγως έχει καταγγείλει και το ότι με το πρόσχημα της «δημιουργίας υποδομών» ανακαινίζονται ιδιωτικοί χώροι, ενώ ο δήμος έχει δικά του ακίνητα.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η «σκόνη» που σηκώθηκε περί «εμφυλίου» στη ΝΔ, αν και είναι διδακτική για το λαό ως προς την πρακτική των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, ωστόσο προσπαθεί να σκεπάσει ακόμη σοβαρότερες και αντιδραστικές πτυχές του «θεσμού» της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» για την πόλη και το λαό της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ