Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις

Με επιτυχία συνεχίζονται για 5 συνεχή χρονιά σε όλη τη Ρωσία οι νεολαιίστικες εκδηλώσεις «Αντικαπιταλισμός 2005», που αποτελούν βήμα καταγγελίας του καπιταλισμού και των συνεπειών του για τη ζωή της ρωσικής νεολαίας. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και φέτος από κοινού από τις κομμουνιστικές, αριστερές και πατριωτικές οργανώσεις νεολαίας της Ρωσίας.

Στη Μόσχα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/9 διαδήλωση στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας, που κατέληξε έξω από τα γραφεία της Προεδρίας της Ρωσίας (στο πρώην κτίριο της ΚΕ του ΚΚΣΕ), όπου ακολούθησε συναυλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κυριάρχησαν τα αντιπροεδρικά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ προς στιγμήν απειλήθηκε βίαιη αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές, όταν αυτές αυθαίρετα επιτέθηκαν σε νεαρούς διαδηλωτές και τους αφαίρεσαν ένα πανό. Τελικά, μετά από παρέμβαση του Β. Τιούλκιν, Α` Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ) και βουλευτή και του Α. Κονταούροφ, βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που συμμετείχαν στη διαδήλωση, η αστυνομία επέστρεψε το πανό.

Οπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ, παρά το κρύο και το βροχερό καιρό του Σαββάτου, για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Μόσχας χιλιάδες νέοι. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλο το Σεπτέμβρη και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, καθώς επίσης και στο Κίεβο της Ουκρανίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ