Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που παρακολουθεί και ανέχεται την εργοδοτική ασυδοσία που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ, επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Συγχρόνως, καλούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ενώ σημειώνουν ότι θα αντιδράσουν άμεσα με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή, που χτες συνεδρίασε και εξέτασε τα προβλήματα σε βάρος των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι για άλλη μια φορά «με την ανοχή της κυβέρνησης και τη σκανδαλώδη αδράνεια των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, καταργούνται καθημερινά θέσεις εργασίας και καταστρατηγούνται από πολλούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Συγχρόνως, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στη χτεσινή συνεδρίασή του, επιβεβαίωσε ομόφωνα τη θέση του για δραστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απορρέουν απ' αυτές τις καταχρηστικές παράνομες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, καλώντας σε επαγρύπνηση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις τον κλάδο. Επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που «παρακολουθεί ως απαθής θεατής όλες αυτές τις εξελίξεις, στο χώρο των εργαζομένων, των ΜΜΕ και της ενημέρωσης» και προειδοποιεί ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δε θα επιτρέψει την υποταγή της ενημέρωσης και των εργαζομένων στις ανομολόγητες επιδιώξεις της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ