Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ελεγχος στα μετοχολόγια ALPHA και POLIS

Δεν εμφανίζεται, όπως άλλωστε είναι φυσικό λόγω της νομοθεσίας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς στους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού «Polis», παρότι το κανάλι ανήκει στον όμιλό του. Με ποσοστό 23,764%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο σταθμός στο ΕΣΡ, εμφανίζεται ως μέτοχος ο Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι πέντε ανώνυμες εταιρίες.

Χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έδωσε και τα στοιχεία για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA του Δ. Κοντομηνά. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν αλλαγές με «μεγάλα μετοχικά κεφάλαια» στις 31.12.2004 και στις 16.5.2005. Στο μετοχικό κεφάλαιο του ίδιου σταθμού, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, ένας «μεγάλος μέτοχος» έχει πάρει και δάνεια. Το ΕΣΡ, όπως υπογράμμισε, συνεχίζει τον έλεγχο μετά και από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το μετοχικό κεφάλαιο του ALPHA.

Οι μέτοχοι του ALPHA και τα ποσοστά που κατέχουν είναι:

  • Δημήτρης Κοντομηνάς, 24,7%
  • Γιώργος Ψαρράς, 25%
  • «Interfinance» (Χ. Βατικιώτης), 25%
  • «Alpha Entertainment», 3,71% (το 75% ανήκει στην Μαρία Κοντομηνά και το 25% στον Δ. Κοντομηνά)
  • «Mantelord Investments Limited», 22,22%. Η εν λόγω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο. Από αυτό το 80% ανήκει στην Μαρία Κοντομηνά και το 20% σε εταιρία για την οποία το ΕΣΡ έχει ζητήσει στοιχεία και κάνει από καιρό έλεγχο για τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκει.

Το ΕΣΡ θα ελέγξει και το μετοχολόγιο του τηλεοπτικού σταθμού «Polis», διευθυντή του οποίου ο Δ. Κοντομηνάς έχει τοποθετήσει τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο έλεγχος του ΕΣΡ θα εξετάσει τη μεταβίβαση μετοχών στον Νίκο Ευαγγελάτο. Θα πρέπει δε να εξεταστεί και ποια φυσικά πρόσωπα βρίσκονται πίσω από τις πέντε εταιρίες που είναι στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού.

Ως μέτοχοι του «Polis», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο ΕΣΡ, εμφανίζονται:

  • Νίκος Ευαγγελάτος, 23,764%
  • «World Hellenic Information AE», 25%
  • «Αττική Επιχείρηση Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ», 25%
  • «Νέα Εποχή Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ», 15%
  • «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Champions ΑΕ», 10,0171%
  • «POLIS NET Consultants», 1,2189%

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε κατά πλειοψηφία πρόστιμο 5.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα» Αχαΐας γιατί εξέπεμπε από άλλο νομό. Κατά πλειοψηφία επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Γκρέκα» Ηλείας γιατί εξέπεμπε και σε άλλους νομούς, ενώ αποφάσισε το κλείσιμο του ραδιοσταθμού ΜΑΞ Αχαΐας. Επιβλήθηκε ακόμα πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ALPHA γιατί στη Θεσσαλονίκη εκπέμπει από τα VHF, κάτι που απαγορεύεται. Από συχνότητα των VHF, ως γνωστόν, εδώ και χρόνια εκπέμπει και ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. O Δ. Χαραλάμπης είπε ότι ο εν λόγω σταθμός εκπέμπει με υπουργική απόφαση.

Στον ALPHA επίσης επιβλήθηκε η ποινή της σύστασης για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και για την αναγραφή των χορηγών. Το ΕΣΡ αποφάσισε να στείλει οδηγία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η οδηγία θα αναφέρεται στο ότι οι σταθμοί δε θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο ν' αναγράφουν στις εκπομπές τους τα ονόματα των χορηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ