Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΚΑΪ - FLASH
Λήγουν σήμερα τα... τελεσίγραφα

Λήγει σήμερα Παρασκευή η εκβιαστική διορία, που έχει θέσει η εργοδοτική πλευρά τόσο στους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» όσο και του «Σκάι», να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της εξόδου από μόνοι τους με τη γνωστή μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου» ή θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Ετσι, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των δύο ραδιοφωνικών σταθμών προκειμένου να προχωρήσουν στη μείωση του προσωπικού, πετούν στον δρόμο σχεδόν 90 εργαζόμενους. Οι λόγοι που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις ήταν η μείωση του προσωπικού λόγω... οικονομικών προβλημάτων.

Η κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται στον χώρο των ΜΜΕ με την ανοχή της κυβέρνησης που παρακολουθεί την ασυδοσία των ιδιοκτητών τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα όσο και στις επιχειρήσεις, οδηγεί σε πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταπάτηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούν να υποκύψουν σε τέτοιου είδους εκβιασμούς αλλά διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Στον «Flash» ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλος με ανακοίνωσή του που ανάρτησε στον πίνακα των ανακοινώσεων, ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι σε περίπτωση που δεν...αποχωρήσουν 50 απ' τον σταθμό, «η εταιρία θα εξετάσει εκ νέου την κατάσταση». Δηλαδή, συνεχίζει να θέτει στους εργαζόμενους τα εκβιαστικά διλήμματα είτε θα φύγουν από μόνοι τους, είτε θα προχωρήσει σε απολύσεις. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «μετά την πρόσφατη ενημέρωση για την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Flash A.E., η εταιρία υποχρεούται να προβεί σε περικοπή πενήντα θέσεων εργασίας». Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους που «επιθυμούν να αποχωρήσουν, πρέπει να το δηλώσουν στη Γενική Διεύθυνση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23/9». Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση που θα δοθεί, ενημερώνει ότι «η Επιχείρηση θα αποζημιώσει τους αποχωρούντες με τα νόμιμα επί μεικτών αποδοχών και για όσο χρονικό διάστημα εργάστηκαν αμειβόμενοι σε αυτήν», ενώ «σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων παρουσιάσει απόκλιση, η εταιρία θα εξετάσει εκ νέου την κατάσταση».

Από την άλλη πλευρά η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι» έχει ζητήσει την... αποχώρηση εργαζομένων με τη μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου», προκειμένου να μειώσει το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας κατά 800.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του «Σκάι» προκειμένου να οδηγήσει τους εργαζόμενους προς την «έξοδο», τους δίνει ως μπόνους επιπλέον εννέα μεικτούς μισθούς πέραν της νόμιμης αποζημίωσης. Και σε αυτή την περίπτωση αν δε μειωθεί το προσωπικό με τις αναγκαστικές εθελούσιες εξόδους, θα προχωρήσει σε άμεσες απολύσεις.

Ανοιχτό εν τω μεταξύ παραμένει και το θέμα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «Planet», αφού είναι άγνωστο τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης Γιώργος Πολυχρονίου. Ο νέος ιδιοκτήτης αναμένεται να παρευρεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του για το νέο πρόγραμμα του σταθμού, ενώ θα ενημερώσει το ΕΣΡ και για το θέμα των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο δρόμο και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ