Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ
Επιβάλλουν ακόμη το αδιέξοδο

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων παίρνουν δραματικές διαστάσεις καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, η ΕΣΗΕΑ εξακολουθεί να παραμένει σε διαλυτική αδράνεια. Γιατί, αν και έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τις εκλογές, ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί το ΔΣ.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις («Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπου») που εκφράζουν την τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, εξακολουθούν να προτάσσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες. Μπλοκάρουν έτσι τη συγκρότηση του αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου.

Χτες έγινε μια ακόμη άκαρπη συνεδρίαση του ΔΣ. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων από κάθε ΜΜΕ και των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων που απαρτίζουν το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη συγκέντρωση επισημαίνεται ότι «η καθυστέρηση συγκρότησης προεδρείου και λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ συμβαίνει τη στιγμή που τα προβλήματα διογκώνονται και προσλαμβάνουν διαστάσεις κρίσης στον κλάδο, μιας κρίσης που επιφυλάσσει στο άμεσο μέλλον απώλεια ίσως και εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μεγάλη ανεργία». Σημειώνουν ακόμη ότι «στο σημείο που έχουμε φθάσει και με δεδομένο ότι σχεδόν όλες οι παρατάξεις συμφωνούν, η συγκρότηση αναλογικού - αντιπροσωπευτικού προεδρείου είναι η μοναδική διέξοδος για να λειτουργήσει η ΕΣΗΕΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ