Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, έκαναν οι Γερμανοί βιομήχανοι, για να καταστήσουν σαφές ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι «μεταρρυθμίσεις» και όχι το αν αυτές θα γίνουν από τον Σρέντερ, ή την Μέρκελ. Απείλησαν, μάλιστα, ότι αν τα δύο κόμματα δεν τα «βρουν», τότε οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε νέες ομαδικές απολύσεις... «Αν οι επιχειρηματικές συνθήκες δε βελτιωθούν αισθητά από την πλευρά των πολιτικών, τότε θα προχωρήσουμε μόνοι μας στην αναδιάρθρωση και τον περιορισμό του κόστους», δήλωσε ο πρόεδρος των Γερμανών αυτοκινητοβιομηχάνων, Μπερντ Γκότσχαλκ!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΟΠΕΚ Οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών - μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) αποφάσισαν την περασμένη Τρίτη να προσφέρουν από την 1η Οκτώβρη - και για διάστημα τριών μηνών - επιπλέον 2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Με την απόφαση αυτή, τα μέλη του ΟΠΕΚ εξαντλούν κάθε περιθώριο παραγωγής. Είναι σα να δηλώνουν ότι η αγορά δεν έχει να περιμένει άλλο πετρέλαιο απ' τον ΟΠΕΚ. Είναι, ταυτοχρόνως, και μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν ευθύνεται ο Οργανισμός για τις διαρκείς ανατιμήσεις του «μαύρου χρυσού».

ΚΙΝΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ H Κίνα θα διατηρήσει τον ετήσιο ρυθμό της οικονομικής της ανάπτυξης στο 9,5%, διατηρώντας τον στο μέσον όρο των τελευταίων 20 ετών, όπως ανέφερε σε ειδησεογραφία της η οικονομική εφημερίδα Financial News, επικαλούμενη εκτιμήσεις της εθνικής επιτροπής ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. H εν λόγω επιτροπή είναι η ανώτατη οικονομική υπηρεσία της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ