Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλούσιο ρεπερτόριο στο «Τέχνης»

«Μαρλέν», από την περσινή παράσταση του έργου στο θέατρο «Δήλος»
«Μαρλέν», από την περσινή παράσταση του έργου στο θέατρο «Δήλος»
Δέκα σκηνοθέτες, μεταξύ τους και μαθητές του «Θεάτρου Τέχνης» παλιοί, νεότεροι και δόκιμοι της νεαρότερης γενιάς, με τη συμβολή πρωταγωνιστών, κλήθηκαν να συμβάλουν στη νέα αρχή του «Θεάτρου Τέχνης» που επιχειρείται με την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσής του από τον Διαγόρα Χρονόπουλο.

Παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, το «Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν» προγραμματίζει για το χειμώνα 12 παραστάσεις και στις δύο σκηνές του, με την πρώτη πρεμιέρα στις 13 του Οκτώβρη.

Στο «Υπόγειο» (Πεσμαζόγλου 5): Φιλοξενία 2 επιτυχημένων παραστάσεων της προηγούμενης περιόδου: «DESTINY» του Ακη Δήμου, σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή - Στέλλα Κρούσκα (13/10 - για 3 εβδομάδες). «Μαρλέν» της Παμ Γκεμς, σε σκηνοθεσία του Ρουμάνου Ρασβάν Μουζιλού, με τη Δήμητρα Χατούπη (10/11 - για 3 εβδομάδες). Συμπαραγωγή με το θίασο «Νέος Λόγος»: «ΡΙΓΟΣ - SHIVER» του Ντέκλαν Χιουζ, άπαιχτο έργο στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Στέλλα Κρούσκα, Νίκος Νίκας (1/12).

Παραγωγές του «Θεάτρου Τέχνης»: «POLONEZ» του Nikolai Kolyada, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Παίζουν: Κάτια Γέρου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιάννης Ροζάκης κ.ά. (26/1). «Ο Λιόντας» - Ενα ταξίδι σε ήχους, τραγούδια, μουσικές παλιών επαγγελμάτων (αφηγηματική μουσικολογική έρευνα της Νάνσης Τουμπακάρη, για παιδιά και εφήβους), σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη (15/1). «Σάρκα μία», μικρές ιστορίες με κοινό άξονα το όνειρο ή ...τον εφιάλτη του γάμου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (6/2, κάθε Δευτέρα και Τρίτη).

Στη Φρυνίχου 14, Πλάκα: Παραγωγές του «Θεάτρου Τέχνης»: «Το βαρελάκι με το μέλι» του Λεβ Ουστίνοφ (για παιδιά), σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη (30/10). «Ο φιλάργυρος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδη. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Κουτσουδάκη κ.ά. (3/11). «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τ. Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου, Μούζο Ζίφλα, Χρήστος Σαπουντζής (2/2). «Απόψε η μουσική», 2 μονόπρακτα του Ακη Δήμου, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα (27/4).

Επίσης θα φιλοξενηθούν μια θεατροποιημένη παράσταση - ρεσιτάλ της Μαργαρίτας Ζορμπαλά, με αφετηρία τα πρώτα της ακούσματα στη Σοβιετική Ενωση και πορεία στο παγκόσμιο τραγούδι (21/11-20/12, κάθε Δευτέρα - Τρίτη).

Η Δήμητρα Χατούπη στο μονόπρακτο του Ζαν Κοκτό η «Ανθρώπινη φωνή» και 12 συνθέτες, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, να γράφουν από ένα τραγούδι για τη μυθολογία εξαίσιων γυναικείων φωνών. Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει τα καινούρια αυτά τραγούδια. Σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη (Μάρτης 2006).

Τέλος η συμπαραγωγή με το θίασο «Πετάει» «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη (9/1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ