Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποινικοποιείται κάθε φωνή αντίστασης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων για την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδικάζει σε 6μηνη φυλάκιση τέσσερις νέους ανθρώπους, επειδή την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων του 2000-2001, αγωνίστηκαν μαζί με χιλιάδες συμμαθητές τους για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή. Την απόφαση καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ).

«Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου - παρά την πρόταση αθώωσης του εισαγγελέα και καταθέσεις των μαρτύρων - ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των αγώνων της νεολαίας, για τον εκφοβισμό και κατατρομοκράτηση των μαθητών και όσων αγωνίζονται ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των μαθητών και την ιδιωτικοποίησης της Παιδείας», επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και απαιτεί από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «που ποινικοποιεί κάθε φωνή αντίστασης μέσα στο σχολείο». Τέλος, καλεί τους νέους, τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να απαντήσουν αγωνιστικά σε κάθε κρούσμα αυταρχισμού, να εντείνουν τον αγώνα τους για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία παλεύοντας για ένα άλλου τύπου σχολείο, το Ενιαίο 12χρονο που θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας.

Ενώ η ΕΕΛΠ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει πολλαπλούς αποδέκτες και στόχους και επισημαίνει: «Επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία στους μαθητές, στους γονιούς τους, αλλά και στους εργαζόμενους, επειδή είναι σίγουρο ότι η ασκούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική (μέχρι και το σκοταδισμό προσπαθούν να ανωτατοποιήσουν... με τις ευλογίες του κ. Χριστόδουλου), θα ξεσηκώνει αντιδράσεις από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και έτσι να αποτρέψουν τους επερχόμενους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ