Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Από τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΠΑΣΥ στη ΔΕΘ
Από τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΠΑΣΥ στη ΔΕΘ
Περιοδείες, εξορμήσεις και ομιλίες σε χωριά των θεσσαλικών νομών και άλλες δραστηριότητες πραγματοποιούν στελέχη της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο της περιοχής για τον καταστροφικό χαρακτήρα της νέας, αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (ΚΑΠ) και απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα και πάλης. Στο νομό Λάρισας θα γίνουν αγροτικές συγκεντρώσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, (ΕΟΑΣΝΛ), αύριο, στις 7. 30 μ.μ. στον Κυπάρισσο και την Παρασκευή, επίσης, στις 7.30 μ.μ. στο Μακρυχώρι. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.

Μιλώντας σε συγκέντρωση αγροτών Νέο Περιβόλι Λάρισας, ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ τόνισε πως η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, σε δραματική συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και πρόσθεσε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή, εκτός απ' αυτή της ανάπτυξης δυναμικών και μαζικών αγώνων για να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με στόχο το βίαιο ξεκλήρισμά τους και τη δημιουργία λίγων μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών.

Σε συγκέντρωση, στο Λεοντάρι Καρδίτσας, μίλησε και ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα επιφέρει σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών η νέα ΚΑΠ, στάθηκε στην πρόταση διεξόδου της ΠΑΣΥ για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, από μια άλλη, Λαϊκή Εξουσία, η οποία θα προωθεί την ανάπτυξη της γεωργίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού, θα αναδεικνύει τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς σε βασικούς μοχλούς της γεωργικής ανάπτυξης, προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού, θα διαμορφώνει και θα υλοποιεί κλαδικές και περιφερειακές πολιτικές, θα αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων της υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ