Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιοι της τιμής όλων

Σε ένα υποτιμημένο είδος θεάτρου, τα «Μπουλούκια», αφιερώνεται η φετινή «Μέρα του Ηθοποιού», που θα γιορταστεί στις 3 Οκτώβρη (8 μ.μ.), στο Ηρώδειο. Μια γιορτή που μετά το 2002, έγινε θεσμός και πραγματοποιείται με την ενίσχυση του ΥΠΠΟ, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Φεστιβάλ. Για την προσφορά των «Μπουλουκιών» στην ελληνική επαρχία, σε δύσκολους καιρούς, μίλησε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Κολοβός, τονίζοντας την αυτοθυσία τους προς χάριν του θεάτρου και υπογραμμίζοντας την κοινωνική και ιστορική ανάγκη που υπηρέτησαν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Ανδρέας Βαρούχας, στάθηκε στο πάθος και την ευρηματικότητα των ηθοποιών των «Μπουλουκιών», οι οποίοι υπήρξαν «αγωγοί και αρωγοί των προβλημάτων του λαού μας, ξεπερνώντας κάθε είδους δυσκολία, έδιναν παραστάσεις σε καφενεία, τσαντίρια και αυτοσχέδια πατάρια. Το μεγάλο προτέρημα του Μπουλουκιού ήταν η ικανότητά του να πατά στην ελληνική λαϊκή παράδοση, να ξεφύγει από τη λογοκρισία και τις δύσκολες τότε πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις».

Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά τις ομιλίες (Ανδρέας Βαρούχας, Κώστας Γεωργουσόπουλος) και τους χαιρετισμούς, θα παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης η ιστορία των Μπουλουκιών, με επιλογή κειμένων, συνδετικά κείμενα και σκηνοθεσία του ηθοποιού - σκηνοθέτη Στέλιου Γούτη. Αφηγητής είναι ο Γιάννης Καλατζόπουλος. Συμμετέχουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Ελένη Γερασιμίδου (σε ρόλο και τραγουδίστριας), Γιάννης Τσικής, Θάνος Παπαδόπουλος, Μανώλης Δεστούνης, καθώς και μια πλειάδα νέων ηθοποιών και ο παλιός μπουλουκτσής Κατσουλίνος, κατά κόσμον Βαγγέλης Κομματάς. Τραγουδούν και οι Χρήστος Θηβαίος (γιος ηθοποιών) και Σταύρος Σιόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ