Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η «Ρεβέκκα» του Χίτσκοκ

Ο κορυφαίος του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ υπογράφει τη σκηνοθεσία του ρομαντικού θρίλερ μυστηρίου «Ρεβέκκα», που θα προβληθεί απόψε στις 24.00, από την ΕΤ-1.

Μια δειλή νεαρή Αμερικανίδα, συνοδός μιας πλούσιας κυρίας στο Μόντε Κάρλο, γνωρίζεται με τον πλούσιο αριστοκρατικό Βρετανό χήρο Μαξίμ Ντε Γουίντερ, ο οποίος την ερωτεύεται και την παντρεύεται αμέσως. Την οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εξοχική του κατοικία, στο Μάντερλι, όπου «βασιλεύει», η αυστηρή οικονόμος, κυρία Ντάνβερς, πιστή στη μνήμη της πρώτης κυρίας Ντε Γουίντερ, της Ρεβέκκας. Η νέα γυναίκα, αντιμετωπίζει την εχθρότητα και τις παγίδες της κας Ντάνβερς, ενώ ο άντρας της δε θέλει να μιλάει για το παρελθόν, που μοιάζει μυστηριώδες. Θαρρείς, η Ρεβέκκα, στοιχειώνει ακόμα την κατοικία...

Ο Χίτσκοκ πλάθει, στην πρώτη πρώιμη δημιουργία του, ένα γοητευτικό, μυστηριακό, ψυχολογικό θρίλερ, με στιλ και έξοχες ερμηνείες. Η ταινία διακρίθηκε με Οσκαρ καλύτερης ταινίας το 1940. Παίζουν: Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέν, Τζούντιθ Αντερσον, Τζορτζ Σάντερς, Νάιτζελ Μπρους, Γκλάντις Κούπερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ