Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μαγνήτης το ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο στο ντέρμπι τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναντήσεις Καλλιθέας - ΠΑΟ (σήμερα) και Ατρόμητου - Ξάνθης (Δευτέρα)

Τα βλέμματα αύριο είναι στραμμένα στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Eurokinissi

Τα βλέμματα αύριο είναι στραμμένα στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού
Οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν και το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις. Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής συνεχίζεται, με το πρόγραμμα («σπασμένο» σε τέσσερις μέρες) της 5ης αγωνιστικής. Αναμφίβολα τα «φώτα» συγκεντρώνονται στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού.

Αμφότεροι οι μεθαυριανοί αντίπαλοι περάτωσαν ηττημένοι την ευρωπαϊκή τους δοκιμασία. Ομως πραγματικοί χαμένοι, άρα και μεγάλο ερωτηματικό ως προς τις συνέπειες, είναι οι γηπεδούχοι. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει αγωνιστικά προβλήματα (τα οποία αποτελούν τη βασικότατη αιτία αποκλεισμού), να μην πείθει για τις δυνατότητές της και επιπλέον τώρα έχει φορτωθεί και ψυχολογικά, ακόμα περισσότερο. Τεχνική ηγεσία και παίχτες προσπαθούν ν' ανασυνταχθούν και - δικαίως - θεωρούν ότι μια νίκη θα βοηθήσει τα μέγιστα (εκτός από βαθμολογικά) σε επίπεδο ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Στον Ολυμπιακό έχουν ξεπεράσει την πίκρα του «Μπερναμπέου» και προσβλέπουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα έχει πολλαπλά οφέλη. Διατήρηση της κορυφής, γόητρο και ενίσχυση της ψυχολογίας, ενώ - κακά τα ψέματα, όσο νωρίς και αν είναι - θα τους καταστήσει το «μεγάλο αφεντικό» για τον τίτλο. Αναγνωρίζουν ότι πάντα τα ντέρμπι κρύβουν ιδιαιτερότητες αλλά πιστεύουν ότι θα επαναλάβουν ό,τι και την πρώτη αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο αλλά με άλλον αντίπαλο (ΠΑΟ).

Η δεύτερη Ξάνθη δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον τρίτο Ατρόμητο, ενώ ο Παναθηναϊκός στοχεύει να συνεχίσει την ανάκαμψη με νίκη και στην Καλλιθέα. Οσο για τον ΠΑΟΚ, με την ψυχολογία στα ύψη, υποδέχεται την πάντα υπολογίσιμη Λάρισα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Λεβαδειακός - Νέος Πανιώνιος (17:45, ΑΛΦΑ), Καλλιθέα - Παναθηναϊκός (19:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ακράτητος - Ιωνικός (17:00), ΠΑΟΚ - Λάρισα (20:30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 2), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Ηρακλής - Απόλλων Καλαμαριάς (21:00, ΑΛΦΑ). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ατρόμητος - Ξάνθη (21:00, ΑΛΦΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ (09/10): Αιγάλεω - ΟΦΗ (21:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

  • Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σήμερα στο Βόλο ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα (16.00 ΕΤ3). Αύριο θα γίνουν οι αναμετρήσεις (17.00): Σέρρες - Παναχαϊκή, Νίκη Βόλου - Καλαμάτα, Θρασύβουλος - Καστοριά, Πανηλειακός - Βέροια, Εθν. Αστέρας - Χαϊδάρι, Ηλυσιακός - Εργοτέλης. Τέλος, τη Δευτέρα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής θα πέσει με την κόντρα Αρη - Προοδευτικής (16.00 ΕΤ3).
  • Αύριο για τη 2η αγωνιστική στη Γ' Εθνική έχουμε: ΝΟΤΟΣ: Παναιτωλικός - Αγ. Δημήτριος, Λήλας - Θύελλα Πατρών, Κερατσίνι - Απόλλωνας, Αστ. Τρίπολης - Ρόδος, Διαγόρας - Μεσσηνιακός, Αιολικός - Αχαρναϊκός, Ιωνία 2000 - Ατσαλένιος, Βύζας - Εθνικός Πειραιά. ΒΟΡΡΑΣ: Πανθρακικός - Κοζάνη, Τρίκαλα - Θερμαϊκός, Αναγ. Αρτας - Πιερικός, Γιάννενα - Καβάλα, Δόξα Δράμας - ΑΕ Γιάννενα, Αναγ. Καρδίτσας - Πολύκαστρο, Θράκη - Λαμία, Αγρ. Αστέρας - ΑΕ Πτολεμαΐδας. Ωρα έναρξης 17.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ