Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αρχίζουν τα όργανα...

Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας

Σε πανελλαδική κινητοποίηση βρίσκονται σήμερα οι μαθητές στα μουσικά σχολεία της χώρας, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων, διεκδικώντας σε πρώτη φάση τα αυτονόητα, δηλαδή την άμεση τοποθέτηση καθηγητών, καθώς τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά κάνουν αδύνατη τη σωστή και ομαλή λειτουργία των σχολείων. «Τα Μουσικά Σχολεία, 18 χρόνια μετά την καθιέρωσή τους, εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς ενιαία αναλυτικά προγράμματα, χωρίς τη διανομή ενιαίων διδακτικών βιβλίων, χωρίς τη διενέργεια των - προβλεπόμενων από το νόμο - προπαρασκευαστικών μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία, χωρίς - τα περισσότερα από αυτά - κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο για πολλές από τις λειτουργίες τους, χωρίς αποτελεσματικό εποπτικό μηχανισμό και πολλά άλλα "χωρίς"!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης.

Γονείς και μαθητές της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11.00 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, ενώ από τα Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

  • Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο προς τη Νομαρχία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 π.μ., μαθητές και γονείς του σχολείου, στη Λάρισα.
  • Πορεία διαμαρτυρίας θα γίνει την ίδια ώρα (10.00 π.μ.) και στα Τρίκαλα, από τους μαθητές και τους γονείς του Μουσικού Σχολείου της πόλης.
  • Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας θα πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στις 10.30 π.μ., από την πλατεία Μαρούδα προς τη Νομαρχία και στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ