Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πτήση πρόκρισης

Από την αναχώρηση της Εθνικής για τη Δανία

Eurokinissi

Από την αναχώρηση της Εθνικής για τη Δανία
Στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται από χτες η Εθνική ομάδα, για τον αυριανό σημαντικότατο αγώνα με τη Δανία. Στους «γαλανόλευκους» επικρατεί πίστη ότι θα ξεπεράσουν τα εμπόδια (απουσίες, αγωνιστικά προβλήματα, την ποιότητα της αντιπάλου) και θα επιστρέψουν με τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα διατηρηθεί, στα πόδια τους, η κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης.

Δηλώσεις δεν έγιναν πριν την αναχώρηση, αλλά όλες αυτές τις μέρες, παίχτες και προπονητής έχουν επισημάνει ότι κατανοούν απόλυτα τι πρέπει να κάνουν και παρουσιάζονται έτοιμοι να το «ξεδιπλώσουν», εντός παιδιάς. Το έργο τους σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο, αφού η Δανία είναι μια ομάδα εγνωσμένης αξίας. Επιπλέον οι τραυματισμοί και η κακή κατάσταση βασικών παιχτών, μεγιστοποιούν τις δυσκολίες. Ο Χαριστέας (κρανιοεγκεφαλική κάκωση) και ο Φύσσας (ενοχλήσεις στο γόνατο) είναι στην αποστολή και ο Ρεχάγκελ θα τους περιμένει μέχρι την «τελευταία» στιγμή. Πάντως η συμμετοχή τους (ειδικά για τον πρώτο) εκτιμάται - από το ιατρικό επιτελείο - εξαιρετικά αμφίβολη. Αντίθετα, ο Καραγκούνης θα παίξει σίγουρα, αν και δεν έχει ξεπεράσει τελείως τον τραυματισμό του (ενοχλήσεις στο μετατάρσιο).

Αν ο Φύσσας δεν τα καταφέρει, τη θέση του διεκδικούν οι Καψής, Γκούμας. Στην επίθεση, μάλλον, θα είναι οι Βρύζας, Λυμπερόπουλος, ενώ ερωτηματικό παραμένει η χρησιμοποίηση ή μη του Δέλλα. Με την προσωπικότητα και την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει πολλά, όπως πιστεύει και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, αλλά η πολύμηνη αποχή του αποτελεί σοβαρό εμπόδιο. Αξιομνημόνευτο ζήτημα είναι και το πρόβλημα των καρτών. Εννέα παίχτες (Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Γκούμας, Χαριστέας, Καφές, Βύντρα) είναι στο όριο και αν δεχτούν κίτρινη, θ' απουσιάσουν από την αναμέτρηση με τη Γεωργία.

Αγωνιστικά προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και ο εκλέκτορας των γηπεδούχων, Μόρτεν Ολσεν. Ο Τόμας Χέλβεγκ έχει ενοχλήσεις σε παλαιότερό του τραυματισμό και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ηδη έχουν βγει εκτός «μάχης» οι Αγκερ, Λάουρσεν, Κρόλντρουπ. Στο μεταξύ άσχημη εντύπωση έχουν προκαλέσει απόψεις που φέρεται να έχει εκφράσει ο Δανός ομοσπονδιακός. Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θυμίζει την εποχή των Φλίντστοουνς. Το στιλ που παίζει είναι πεπαλαιωμένο και το Σάββατο θα δείτε τη διαφορά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ