Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΣΤΗ «BRITISH»: Κατά 15% θα μειωθεί το προσωπικό της μεγάλης, βρετανικής, αεροπορικής εταιρίας «British Airways», σύμφωνα με το σχέδιο του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Γουίλι Γουάλς. Ομως, ο κ. Γουάλς έχει λαμπρή προϋπηρεσία στον τομέα των απολύσεων, αφού, ως διευθύνων σύμβουλος του ιρλανδικού αερομεταφορέα, «Aer Lingus», έχει στο «ενεργητικό» του 2.000 απολύσεις, το ένα τρίτο του προσωπικού της. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση...

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ: Η ελληνική κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Κομισιόν για το «πρόστιμο» στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», έσπευσε να προωθήσει τη διάλυση της εταιρίας. Μόλις προχθές, η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι με επείγον διάταγμα θα προωθήσει την ενίσχυση της «Alitalia», του ιταλικού κρατικού αερομεταφορέα. Ο Ιταλός υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι στην «Alitalia» αναλογεί περίπου το 30% από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται από το διάταγμα, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις αεροπορικές εταιρίες.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Οι δείκτες της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται να προσγειώσουν τους υπεραισιόδοξους, που εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία διέρχεται περίοδο ιδιαίτερα δυναμικής ανάπτυξης. Αυτό συνέβη και αυτήν τη βδομάδα, στην οποία περίμεναν ότι θα μειωθούν οι αιτήσεις για χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ομως, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 390.000, έναντι 369.000 της προηγούμενης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ