Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Ερωτηματικά για τη συμμετοχή αντιπροσώπων

Η Ομοσπονδία Αρκαδίας ζητά διευκρινίσεις, λέγοντας ότι δεν είχε ορίσει νόμιμους αντιπροσώπους

Λιγότερο από μήνας πέρασε από το έκτακτο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, που μοναδική σκοπιμότητα είχε τη διατήρηση μιας διοίκησης που είχε κριθεί άκυρη ουσιαστικά και τυπικά, και άρχισαν τα «παρατράγουδα», για τα οποία είχαν προειδοποιήσει και οι Ομοσπονδίες μέλη της Συνομοσπονδίας που είχαν κινηθεί δικαστικά κατά του προηγούμενου Συνεδρίου, όσο και η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ. Με επιστολή της προς τη ΓΣΕΒΕΕ, η οποία κοινοποιείται και στις Ομοσπονδίες της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) θέτει ζήτημα νομιμότητας της συμμετοχής αντιπροσώπων στο τελευταίο Συνέδριο.

Ειδικότερα αναφέρει ότι με αφορμή την εκλογή του Δ. Λέτζου, τέως προέδρου της Ομοσπονδίας στο νέο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ «ζητούμε την έγγραφη απάντησή σας όσον αφορά τις προϋποθέσεις του να ηγείται σχήματος (ΔΑΚΜΜΕ) και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες και τη διεκδίκηση αξιώματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μέλους το οποίο δεν αποτελεί αντιπρόσωπο Ομοσπονδίας».

Και διευκρινίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας: «Το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι πλέον αντιπρόσωπος της ΟΕΒΕΑ μια και η θητεία του έχει λήξει και η συγκεκριμένη ομοσπονδία βρίσκεται με διορισμένη διοίκηση (υπ. αρ. 34/2005 απόφαση Πρωτοδικείου Τριπόλεως) από τον Φεβρουάριο του 2005 και δεν έχει ορισμένους νόμιμους αντιπροσώπους. Παρακαλούμε να μας απαντήσετε συντόμως, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας μας και της ΓΣΕΒΕΕ γενικότερα».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί ακόμη μια ένδειξη για την ποιότητα τόσο του Συνεδρίου, όσο και των μεθοδεύσεων των παρατάξεων ΠΑΣΚΜΜΕ, ΔΑΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ, που αγνόησαν επιδεικτικά το γεγονός ότι αρκετές Ομοσπονδίες είχαν προγραμματίσει τα Συνέδριά τους μετά το Σεπτέμβρη, οπότε ικανός αριθμός αντιπροσώπων θεωρείται σίγουρο ότι θα άλλαζε. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία της νέας διοίκησης που αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα με την προηγούμενη, έσπευσε να ανακαλέσει την έφεση που είχε κατατεθεί εναντίον της δικαστικής απόφασης με την οποία κηρύχτηκε άκυρο το Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ το 2003. Κι αυτό επειδή θεώρησε ότι είχε πλέον εξασφαλιστεί η συνέχεια με το έκτακτο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ