Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η βία ξανάκανε... τζάμπολ

Οι αγώνες μπάσκετ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα άρχισαν...

Eurokinissi

Οι αγώνες μπάσκετ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα άρχισαν...
Η βία ήταν αυτή που ξανάκανε μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών τζάμπολ σε ένα ακόμα αγώνα ντέρμπι στο μπάσκετ. Το χτεσινό παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (51-81) για το Κύπελλο σημαδεύτηκε (όπως και το προηγούμενο μεταξύ Ηρακλή - ΠΑΟ) από επεισόδια, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο μεταξύ των αντίπαλων οπαδών, αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ετσι, για μια ακόμη φορά, φανερώθηκε η μίζερη και παράλληλα επικίνδυνη πραγματικότηητα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, όπου το κυνήγι του κέρδους επιβάλει το φανατισμό. Μια πραγματικότητα που συντηρείται από το ίδιο σύστημα που διαχειρίζεται τα δρώμενα στον αθλητισμό και δεν πρόκειται φυσικά να αλλάξει, απλά επειδή πριν λίγες ημέρες κατακτήθηκε το Πρωτάθλημα Ευρώπης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι με συμπλοκές και πετροπόλεμο στους συρμούς του ηλεκτρικού. Οι αρμόδιες αρχές μάλιστα ενημερώθηκαν για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου και όπως διαπιστώθηκε, δυστυχώς, δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη φάρσα, αφού ανιχνεύτηκε έπειτα από έλεγχο ποσότητα δυναμίτιδας. Στη συνέχεια, οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν εντός του Σταδίου, τόσο πριν την έναρξη κατά την άφιξη των φιλοξενουμένων, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Καρέκλες, αντικείμενα, πυροσβεστήρες, λάστιχα νερού επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καταστροφές τηλεοπτικών υλικών ήταν αυτά που συνέθεσαν το σκηνικό.

Κατά τα αλλά στο αγωνιστικό μέρος (ευτυχώς δηλαδή που υπήρξε και τέτοιο) το ντέρμπι μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τους «πράσινους» να παίρνουν μια εύκολη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο έτοιμοι από τους «ερυθρόλευκους» κυρίως στον τομέα του συνόλου σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που στηρίχτηκαν κυρίως στις ατομικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι από την αρχή (16-25, 31-42, 41-63) με βασικό όπλο τους περιφερειακούς του. Εκεί βρήκε το «τριφύλλι» και τις λύσεις, όταν ο Καζλάουσκας γύρισε την άμυνα του Ολυμπιακού σε ζώνη. Καλύτερος από τους νικητές ήταν ο Μπάτιστ (14π), ενώ από τον Ολυμπιακό ο Σχορτσιανίτης (12π).

  • Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Αρη με 68 - 58 και προκρίθηκε για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ