Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΣΚΑΪ»
Αναγκαία η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

Η πλειοψηφία του ΔΣ αφήνει τις μέρες να περνούν...

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί από την ΕΣΗΕΑ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», οι οποίοι (μετά τις - μέσω της μεθόδου της «εθελουσίας» εξόδου - μαζικές απολύσεις) εξαναγκάζονται σε εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης των δημοσιογράφων επιμένει στη συμβιβαστική συναινετική τακτική της.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με πρόταση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης να γινόταν χτες στις 12.30, παρουσία του ΔΣ, συνέλευση των εργαζομένων στο σταθμό και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση. Ομως, τίποτα από τα δύο δεν έγινε. «Χάθηκαν» κάπου ανάμεσα στις συνεννοήσεις του γραμματέα του ΔΣ με την εκπρόσωπο των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για τη συνέλευση, ενώ ο διευθυντής του σταθμού απουσίαζε, γιατί - όπως είπε - είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Τελικά, όλα περιορίστηκαν σε μια συνάντηση όσων εργαζομένων είχαν βάρδια εκείνη τη στιγμή με τέσσερα μέλη του ΔΣ (Π. Σόμπολος, Δ. Τρίμης, Δ. Κουμπιάς και Π. Ράμμος). Αν και προκλήθηκαν πρόεδρος και γραμματέας να δώσουν εξηγήσεις γι' αυτήν τη ...δυσλειτουργία, δεν είπαν ούτε λέξη, δεν ψέλλισαν ούτε μια δικαιολογία.

Τα μέτρα εντατικοποίησης της εργασίας (κυλιόμενο ωράριο, ανάθεση περισσότερων καθηκόντων κλπ.) εφαρμόζονται από την περασμένη Δευτέρα. Αντί άμεσης αντίδρασης, η εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη και με τη σειρά της η πλειοψηφία του ΔΣ «αφήνει» τις μέρες να περνούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ