Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ποινές χάδι...

Για τα θλιβερά επεισόδια στο ΣΕΦ, σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Στα μαλακά έπεσαν τελικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τα όσα θλιβερά έκαναν οι οπαδοί τους στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο. Η αθλητική δικαστής του ΕΣΑΚΕ Δήμητρα Μπήτρα αποφάσισε να τιμωρήσει τις δυο ομάδες με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 5.200 ευρώ την καθεμία. Οι ποινές θα έχουν εφαρμογή στο πρωτάθλημα και οι «ερυθρόλευκοι» θα την εκτίσουν στα παιχνίδια με Πανελλήνιο και Μαρούσι και οι «πράσινοι» με Γυμναστικό Λάρισας και ΠΑΟΚ. Πριν την απόφαση οι εκπρόσωποι των δυο ομάδων στην απολογία τους επιδόθηκαν σε αγώνα πινγκ-πονγκ, με μπαλάκι τις ευθύνες, όπου αλληλοκατηγορήθηκαν για το ποιος φταίει. Από πλευράς Ολυμπιακού ο Σταύρος Ελληνιάδης ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της ομάδας του από τους φίλους του αθλήματος επισημαίνοντας ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων ήταν άψογοι μέχρι 3 λεπτά πριν το τέλος. «Εκεί δεν άντεξαν και απάντησαν στις προκλήσεις των Παναθηναϊκών», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απολογία του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού, Τάκη Μπαλτάκου, που δήλωσε την καταδίκη των επεισοδίων από την ομάδα του, θεώρησε όμως ότι οι ενέργειες των «πρασίνων» ήταν απάντηση στις προκλήσεις που δέχτηκαν. Ας σημειωθεί ότι λίγο μετά την απολογία των δυο ομάδων στα χέρια της αθλητικής δικαστή έφθασε η έκθεση της αστυνομίας (αφού η αρχική παραπομπή των δυο έγινε με βάση το φύλλο αγώνα), η οποία ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον Παναθηναϊκό.

  • Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων, που είχαν συνέπειες για άλλη μια φορά στους αθλητικούς συντάκτες (προπηλακισμοί, τραυματισμοί, μεταφορά σε νοσοκομείο), εξέδωσε χτες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Ο ΠΣΑΤ καλεί τους υπεύθυνους και κυρίως τους παράγοντες των ομάδων να προβούν στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων
  • Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί για τη φάση του Κυπέλλου. Στις 17.00 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ (17.00, ΝΕΤ) και στις 19.00 ο ΠΑΟΚ το Μαρούσι (ΕΤ1). Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι μετά τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ η ΕΟΚ (διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου) αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία αντίπαλων οπαδών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ