Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παραπλανητική ... τηλεφωνία

Σύσταση για παραπλανητική διαφήμιση που αφορά στο 11880 έκανε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA, ALPHA, ALTER, STAR, EXTRA και ΝΕΤ.

Η σύσταση έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών γιατί η διαφήμιση χρησιμοποιεί τον πρώην αριθμό 131 που άλλαξε και αναφέρει τώρα ότι μέσω του 11880 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορούνται τηλεφωνικούς καταλόγους. Στη διαφήμιση δεν αναφέρεται ή αναγράφεται πως μέσω αυτού του αριθμού οι πληροφορίες δε δίνονται από τον ΟΤΕ του οποίου οι πληροφορίες δίνονται πλέον από τον αριθμό 11888. Η διαφήμιση που προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς παραπλανά τους τηλεθεατές που νομίζουν, αφού δε διευκρινίζεται, ότι ο αριθμός 11880 είναι γραμμή του ΟΤΕ.

Το 131, όπως είπε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, είχε χρέωση 5 μονάδες και με την αλλαγή του αριθμού δεν υπάρχει προσαύξηση, η τιμή είναι σταθερή σε 0,34 ευρώ. Παίρνοντας τον αριθμό 11880 (ανήκει στην εταιρία «Ειδησεοφωνική Α.Ε.») οι πολίτες πληρώνουν 0,78 ευρώ για το πρώτο λεπτό και η τιμή αυξάνεται ανάλογα με το χρόνο.

Σχετικά με την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία ουσιαστικά για το χάος που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επιρρίπτει ευθύνες στο ΕΣΡ, ο Ιωάννης Λασκαρίδης επανέλαβε ότι επανειλημμένα το ΕΣΡ έχει αποστείλει στην ΕΕΤΤ τον κατάλογο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν νόμιμα, ζητώντας το κλείσιμο των παράνομων. Η ΕΕΤΤ, τόνισε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, ελέγχει το φάσμα των συχνοτήτων και «εκτελεί τις αποφάσεις μας». Διευκρίνισε και πάλι ότι από το Σύνταγμα είναι καθορισμένες οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Επίσης, το ΕΣΡ, όπως είπε, όταν διαπιστώσει παρανομίες τις στέλνει και στην αρμόδια εισαγγελία.

Σε σχέση με τον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA είπε πως σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και πως σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει αύξηση κεφαλαίου, καθώς και αλλαγές στη μετοχική του σύνθεση.

Το ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στο «Ράδιο Κάρυστος» γιατί ενώ του ζητήθηκαν δεν απέστειλε στοιχεία που έχουν σχέση με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ