Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα στον Αλιάκμονα

Ξεκίνησε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, που έγινε το Φλεβάρη του 2003, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε στον Αλιάκμονα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 16 από τους 23 επιβαίνοντες.

Τέσσερα άτομα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πρόκειται για τον οδηγό της νταλίκας που προπορεύονταν του μοιραίου λεωφορείου και δεν έκανε στην άκρη όταν ο οδηγός του λεωφορείου επιχείρησε να τον προσπεράσει. Στο εδώλιο κάθεται επίσης η ιδιοκτήτρια της νταλίκας, η οποία δεν είχε εφοδιάσει τον οδηγό με το απαιτούμενο βιβλίο δρομολογίων και επιπλέον τον είχε προσλάβει για οδήγηση αυτοκινήτου για το οποίο απαιτείται άδεια ικανότητας οδηγού κατηγορίας Ε' ενώ αυτός είχε δίπλωμα κατηγορίας Δ'. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι οι ιδιοκτήτες του μοιραίου λεωφορείου οι οποίοι, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, αν και γνώριζαν ότι τα ελαστικά του ήταν φθαρμένα και τα φρένα όπως και το σύστημα ανάρτησης δε λειτουργούσαν σωστά.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εκδοθεί δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με τις οποίες επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για τους συγγενείς των 16 θυμάτων του τροχαίου.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν το ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης και ο Αλληλασφαλιστικός συνεταιρισμός επαγγελματιών ιδιοκτητών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως βορείου Ελλάδας και Θεσσαλίας στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ για κάθε γονέα, 70.000 ευρώ για κάθε αδερφό και 20.000 ευρώ για κάθε παππού ή γιαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ