Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο σεισμός φταίει ή...

«Επιδημική» μορφή παίρνουν οι ζημιές σε εκθέματα των νησιωτικών αρχαιολογικών μουσείων, που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες με τη σεισμική έξαρση.

Μέσα σε πέντε μέρες καταγράφηκαν ζημιές στα Μουσεία Χίου και Μυτιλήνης, ενώ προς το παρόν «γλίτωσαν» τα Μουσεία Σάμου και Ικαρίας. Γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαπίστωση του «Ρ» (18/10) - όταν το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε το σπάσιμο εκθεμάτων στο Μουσείο Χίου από το σεισμό - ότι «ο τρόπος έκθεσης των ευρημάτων στο μουσείο, ίσως, να μην είναι ο πλέον ενδεδειγμένος ή απλώς να είναι παμπάλαιος. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μουσεία περιοχών γνωστών για την υψηλή τους σεισμικότητα, τότε ο σεισμός ήταν αφορμή και όχι η αιτία για τη ζημιά».

Τώρα, με το χτεσινό σεισμό στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, «παρατηρήθηκαν μικρές ζημιές σε ελάχιστα κεραμικά αγγεία του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου, οι οποίες αντιμετωπίζονται από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων». Το Μουσείο Μυτιλήνης θα μείνει κλειστό «για προληπτικούς λόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ