Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ποιος φοβάται τον ... Κυανοπώγωνα

Ο Μάικ Νίκολς σκηνοθετεί τη βραβευμένη δραματική ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», που θα προβληθεί απόψε στις 00.30 από την ΕΤ-3.

Η Μάρθα και ο Τζορτζ είναι ένα μεσήλικο ζευγάρι διανοούμενων, που ζουν μέσα από τα σκληρά εγκεφαλικά παιχνίδια που δημιουργεί ο ένας στον άλλον. Μετά από ένα δείπνο, ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και αργά μέσα στη νύχτα, η Μάρθα καλεί ένα νεαρό ζευγάρι που μόλις έχει φτάσει στην επαρχιακή τους πόλη, για να συνεχίσουν το γλέντι σπίτι τους. Η σύζυγος ζαλίζεται από το ποτό και το ζευγάρι γίνεται εύκολη λεία στα παιχνίδια του Τζορτζ και της Μάρθα... Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον.

«Κυανοπώγων», σε σκηνοθεσία Εντερ και Πιέρο Τζέντρον. Μέσα σε έναν κόσμο παραισθήσεων, ενοχής και πόθου, ο Γκάστον, ο πάλαι ποτέ φιλήσυχος Παριζιάνος καλλιτέχνης του 19ου αιώνα, γίνεται δολοφόνος κατ' εξακολούθηση, στραγγαλίζει τις γυναίκες που χρησιμοποιεί ως μοντέλα και στη συνέχεια πετάει τα πτώματά τους στον ποταμό Σηκουάνα... Παρ' όλα που η ταυτότητα του δολοφόνου γίνεται γνωστή εξ αρχής, το έργο «γεμίζει» από σασπένς, με δύο βασικά ερωτήματα: Η ηρωίδα θα καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια του δολοφόνου και η αστυνομία θα μπορέσει να τον σταματήσει πριν στραφεί προς το επόμενο θύμα του; Παίζουν: Τζον Καραντίν, Τζιν Πάρκερ («902» TV, 19.00).

«Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ», σε σκηνοθεσία Κ. Καραγιάννη. Ο Λαμπρούκος είναι ο εργένης που γλεντάει τη ζωή του. Στο δρόμο του συναντά τη Ρένα, μια χήρα εκατομμυριούχο. Η συνάντησή τους, που γίνεται σ' έναν περίεργο χώρο μιας χαρτοπαικτικής Λέσχης, δημιουργεί απρόοπτα που δεν περιγράφονται. Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Νέλλη Γκίνη, Γιάννης Μαλούχος (Δευτέρα, «902» TV, 19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ