Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξεχώρισαν ΑΕΚ, Ολύμπια

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από την πρεμιέρα της Α1 των ανδρών. Στα κυριότερα γεγονότα της 1ης αγωνιστικής συγκαταλέγονται η εύκολη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, η αγχωτική επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Πανελληνίου, καθώς και η νίκη της Ολύμπια Λάρισας επί του Απόλλωνα Πάτρας.

Στην Πυλαία, λογικά, ούτε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Λευτέρης Κακιούσης δε θα ευελπιστούσε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο εύκολα για την ομάδα του, που επικράτησε με 91-80 των γηπεδούχων. Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των «ασπρόμαυρων» κάτω από τα καλάθια, εξαιτίας της απουσίας των Χίνιακ - Φορντ, οι παίκτες της ΑΕΚ έστησαν το δικό τους χορό στη ρακέτα. Σε αυτό συντέλεσε η πολύ καλή απόδοση του Κόπενραθ (21π), που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα (και της αγωνιστικής), ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Μπουρούση (17π).

Στο ΣΕΦ μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε τη νίκη στην παράταση με 88-86 (κ.α. 76-76) επί του Πανελληνίου, χάρις σε καλάθι του Σεϊμπούτις, που εκμεταλλεύτηκε και λάθος του Τόμας από τους φιλοξενούμενους, όμως για άλλη μια φορά δεν έπεισε...

Εντυπωσιακό ήταν και το ξεκίνημα της Ολύμπια Λάρισας, που την Κυριακή συνέτριψε με 80-55 τον Απόλλωνα Πάτρας.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - ΓΣ Λάρισας 88-74, Πανιώνιος - Ηρακλής 85-75, Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι 63-79, Αρης - Μακεδονικός 84-66.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ