Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Εκκλησία

Αγαπητοί σύντροφοι του «Ριζοσπάστη»

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για τη σωστή ενημέρωση μας, γύρω από το θέμα των ταυτοτήτων και την ανάμειξη της Εκκλησίας, που τελευταία βρίσκεται σε αποκλειστική σχεδόν επικαιρότητα από τα ΜΜΕ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας είναι σωστή, γιατί αν αυτό είχε γίνει, τώρα δε θα υπήρχε καν θέμα. Εμείς οι Ελληνες που ζούμε και εργαζόμαστε στις χώρες της Ευρώπης, έχουμε γνωρίσει και άλλους λαούς, ε, λοιπόν, δεν είδαμε πουθενά στις ταυτότητές τους να αναγράφεται το θρήσκευμά τους - ακόμη και στους Τούρκους - και αυτό γιατί άλλο κράτος και άλλο Εκκλησία.

... Και κάτι ακόμα σχετικό. Πιστεύω ότι έτσι όπως γίνεται η ορκωμοσία των βουλευτών κάθε νέας κυβέρνησης, θυμίζει Μεσαίωνα. Το να «καταβρέχει» με αγιασμό, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, όσους βουλευτές το δέχονται και τους άλλους που δε συμφωνούν είτε από ιδεολογία, είτε από θρήσκευμα, να μην τους κάνει ούτε μια απλή χειραψία με ευχή για «καλές δουλιές», είναι το λιγότερο έλλειψη καλής συμπεριφοράς. Συμφωνώ και εγώ με τη γνώμη ότι οι βουλευτές πρέπει να ορκίζονται στο Σύνταγμα του κράτους.

Είναι πια καιρός, θαρρώ, να ξεκαθαρίσει όλη αυτή η κατάσταση με την Εκκλησία, καθώς και τα ανυπόστατα «δικαιώματα» που προβάλλει στο κράτος.


Χρήστος ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ
Ζίγκμπουργκ Γερμανίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ