Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

φωτό

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της, η κόρη της Τασούλα Παπαδοπούλου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ντεπώ, 12.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στους δικούς μου, που έφυγαν για πάντα. Σ' αυτούς που με γέννησαν, με ανέθρεψαν, με διαπαιδαγώγησαν και με στήριξαν στη δύσκολη ανηφορική πορεία του αγώνα.

Στον πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΕΜΟΝΙΔΗ, ο οποίος πέθανε το Γενάρη του 1963. Στη μητέρα μου ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ, που πέθανε το Φλεβάρη του 1963. Στον αδερφό μου ΧΡΗΣΤΟ, που πέθανε τον Οκτώβρη του 1955. Στην αδερφή μου ΔΩΡΟΘΕΑ, που πέθανε τον Ιούλη του 1965. Στα πεθερικά μου ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΩΤΑΚΗ, που πέθανε το 1979 και ΑΝΝΑ ΚΩΤΑΚΗ, που πέθανε το 1980. Γι' αυτούς αυτό το συμβολικό μνημόσυνο, η ανοιχτή έκφραση ευγνωμοσύνης.

Στη μνήμη τους, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 20.000 δρχ. για την ενίσχυσή του στις επικείμενες εκλογές και το 16ο Συνέδριό του.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΑΝΝΗ και ΦΙΛΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κίτσα Δημήτρη και Τάκης Σαχινίδης

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας και συγκρατούμενής μου για πολλά χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ ΔΩΡΑΣ ΛΙΟΝΤΑ, η οποία είχε καταδικαστεί με την υπόθεση Μπελογιάννη, καθώς και στη μνήμη αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, πρώην δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ζωγράφου, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 20.000 δρχ. για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Βάσω Στροφύλα - Γεωργούλη

* * *

Φωτ.

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΗΤΣΙΑΔΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 26 Οκτώβρη 1999, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Για την πατριωτική και αντιστασιακή δράση του, διώχτηκε από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, αλλά και από τη χούντα των συνταγματαρχών. Δούλευε ως ναυτεργάτης και για τη δράση του απολύθηκε από τη δουλιά του.

Ο λαός της πατρίδας του τον τίμησε και τον εξέλεξε επανειλημμένα δημοτικό σύμβουλο και για μια τετραετία αντιπρόεδρο της Κοινότητας Λάκκας Παξών.

Πάντα αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ναυσικά Μητσιάδη και ο γιος του Μπάμπης Μητσιάδης πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παξών.

* * *

Την περασμένη Κυριακή, 12 Δεκέμβρη, έγινε το χρονιάτικο μνημόσυνο του παλαίμαχου αγωνιστή ΙΩΑΚΕΙΜ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του, η Νίτσα Παπανικολάου πρόσφερε 10.000 δρχ.στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΟΥΓΚΑ από την Ελευσίνα, η γυναίκα του Κωνσταντίνα και τα παιδιά του Αννα και Κώστας προσφέρουν 20.000 δρχ., στην ΚΟ Ελευσίνας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Η Αντωνία Πάνου προσφέρει στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 5.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού της ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, της αδελφής της ΟΛΓΑΣ, των ΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ, αγωνιστών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Καθώς και στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΕΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΚΩΣΤΑ, ΜΗΤΣΑΚΗ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ και των άλλων νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που κατάγονταν από το Κλειστό Αρτας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μας και θείας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗ, που χάθηκε ανεπάντεχα πριν από 40 μέρες, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Καμινίων, 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στο οποίο ήταν πιστή ως το τέλος της ζωής της.

Οικογένειες Δημήτριου Τρατολάτη και Ελένης Σαραντοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ, που πέθανε στις 2 Δεκέμβρη 1999 και κηδεύτηκε την επομένη στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στην Κατοχή εγκατέλειψε τη Σχολή Δοκίμων, όπου φοιτούσε και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ανέπτυξε σημαντική δράση στα Πετράλωνα, στο Αιγάλεω και σε άλλες αποστολές. Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και αποφυλακίστηκε από την Αίγινα το 1964. Εντάχθηκε στην ΕΔΑ, ενώ παράλληλα δούλευε για τη συγκρότηση κομματικών ομάδων.

Στην περίοδο της χούντας πιάστηκε, εξορίστηκε στα Γιούρα και τη Λέρο και αγωνιζόταν για την ενότητα των πολιτικών κρατουμένων, ξεσκεπάζοντας τους διασπαστές του κόμματος. Αφέθηκε ελεύθερος το 1971.

Η προσφορά του στο ΚΚΕ ήταν μεγάλη. Τα 21 χρόνια που πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες, στάθηκε ακλόνητος και υπερήφανος. Σε όλες τις δύσκολες περιόδους του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές του, μέσα και έξω από τις φυλακές.

Στην κηδεία του Αντώνη Εξαρχουλάκου, παραβρέθηκαν φίλοι και σύντροφοί του, όπως ο Μήτσος Τσαντές και ο Γεώργιος Χρύσης.

Το νεκρό αγωνιστή αποχαιρέτησε ο φίλος και σύντροφός του Γ. Παπαδημητρίου, που ήταν μαζί του 21 χρόνια.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη Εξαρχοπούλου πρόσφερε 10.000 δρχ. και, σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, η προσφορά θα γίνεται κάθε μήνα.

Επίσης, στη μνήμη του Αντώνη Εξαρχουλάκου, τα ανίψια του Μιχάλης και Ουρανία πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

** *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΙΝΑΨ, η σύζυγός του Ελένη Καπετανίδου - Ινάψ πρόσφερε 80.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης.

* * *

Στη μνήμη της συζύγου μου ΝΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, προσφέρω 200.000 δρχ. στην ΚΟ Πειραιά για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η κηδεία της γίνεται σήμερα 14 Δεκέμβρη 1999 στις 3.30 μ.μ. από την Αγία Τριάδα Πειραιά.

Ο σύζυγός της Φάνης Κωνσταντινίδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ