Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία με αόριστο πλαίσιο

Ενα αόριστο και γενικόλογο διεκδικητικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 24 Νοέμβρη ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν δύο προτάσεις για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης. Απ' τη μία η πρόταση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», με ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης, που μειοψήφησε και από την άλλη η πρόταση των υπόλοιπων παρατάξεων («Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»), με γενικόλογα αιτήματα και διαπιστώσεις, που κινείται στην ίδια ρότα με αυτό της 4ωρης στάσης εργασίας στις 12 Οκτώβρη, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, που ακολούθησε, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εισηγήθηκε αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε και από άλλες Ενώσεις το ζήτημα της αοριστίας και της γενικότητας του διεκδικητικού πλαισίου, με αποτέλεσμα να αφεθεί το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Σ' αυτό που συμφώνησαν όμως όλες οι Ενώσεις είναι στην πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας. Πάντως, ανακοίνωση τόσο από την ΕΣΗΕΑ όσο από τη Συντονιστική για τη συνεδρίαση δεν εκδόθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ