Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK - ΣΑΝΤΟΣ
Χαμηλοί τόνοι

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος

Eurokinissi

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος
«Εύκολο παιχνίδι για μας δεν υπάρχει». Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Σάντος, ενόψει του αγώνα με την Καλλιθέα. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες και οι πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας, έχουν δημιουργήσει κλίμα ευφορίας. Το οποίο, με λανθασμένη διαχείριση, μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Ενδεχόμενο που ο Πορτογάλος θέλει να προλάβει.

Ετσι, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, επισήμανε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με οργάνωση και ποιότητα, που έχει καλή ψυχολογία μετά την πρώτη της νίκη. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο για να κάνουμε το ματς λιγότερο δύσκολο. Να είμαστε οργανωμένοι, να δουλέψουμε με εμπιστοσύνη και να δείξουμε τη φιλοσοφία μας. Η ομάδα μας βελτιώνεται συνεχώς κι ανεβάζει απόδοση, όπως είχαμε σχεδιάσει, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από αυτό που θέλουμε».

Οσο για την ανοδική πορεία, της Ενωσης: «Κάθε φορά είμαστε και περισσότερο ομάδα. Σκεφτόμαστε το "εμείς" κι αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να κερδίζουμε τον αγώνα με ομαδική προσπάθεια κι όχι με ένα σουτ ή μια ατομική προσπάθεια. Τότε θα αξίζει πραγματικά. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ο ατομισμός μπορεί να καταστρέψει μια ομάδα. Ηξερα ότι δε θα επηρεαστεί η ομάδα από τις ήττες κόντρα σε Ζενίτ και Ολυμπιακό.

Οπως δεν είμαστε οι καλύτεροι όλων επειδή νικήσαμε τον Παναθηναϊκό, έτσι δεν ήμασταν και οι χειρότεροι επειδή χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Χτίζουμε μια ομάδα που θα αγωνίζεται σε όλες τις διοργανώσεις για τη νίκη και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί και να μην ενθουσιαζόμαστε ή απογοητευόμαστε εύκολα». Τέλος, για το θέμα του Σέζαρ, έστειλε σαφές μήνυμα στη διοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να σκέφτομαι ότι δε θα μείνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ