Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη ... συχνότητα του ΕΣΡ

Το ΕΣΡ εδώ και καιρό έχει αρχίσει να χάνει την αξιοπιστία και το κύρος του, σαν μια ανεξάρτητη (!) αρχή, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Τη στιγμή που το ΕΣΡ αφήνει ανεξέλεγκτους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν «ροζοκίτρινες» εκπομπές, την ίδια στιγμή αποφασίζουν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ, που συμμετείχαν στην τελευταία Ολομέλεια, να «σφραγίσουν» το ραδιοφωνικό σταθμό «Best», για τη σατιρική εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού.

Η απόφαση για το κλείσιμο του «Best» έχει, ως γνωστό, προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού με την απόφαση αυτή γίνεται προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης του σταθμού, οι εργαζόμενοι του οποίου θα μείνουν στο δρόμο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «τιμωρήθηκε» με την εσχάτη των ποινών που προβλέπεται στη νομοθεσία. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Α. Λυμπέρης διευκρίνισε ότι δε θα κάνει αίτηση θεραπείας στο ΕΣΡ, αλλά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ερωτηθείς και χθες σχετικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τον «Best», νίπτει τα χείρας του, λέγοντας ότι είναι αρχές που στελεχώνονται με «κοινή συναίνεση» και, ως εκ τούτου, «έχουν την ανεξαρτησία των αποφάσεών τους».

Ανακοίνωση εξέδωσαν χθες και οι εργαζόμενοι του «Planet», που αγωνίζονται τόσους μήνες για μια «θέση» στο δικαίωμα της δουλιάς. Επιρρίπτουν ευθύνες στο ΕΣΡ, μιλώντας για πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης. Τονίζουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ για κλείσιμο του «Best» είναι «ενδεικτική» της εποπτείας που ασκεί στα MME. Κλείνουν ένα σταθμό, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες του «Planet», Παύλοβιτς και Πολυχρονίου, «νέμονται ανενόχλητοι τη ραδιοσυχνότητα του Planet». Εκφράζουν, δε, τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στον «Best».

Διαχωρίζει τη θέση του ο Ρ. Μορώνης

Στο μεταξύ, αποστάσεις από την απόφαση του ΕΣΡ για τον «Best» παίρνει ο Ροδόλφος Μορώνης με χθεσινή του δήλωση, στην οποία υπογραμμίζει ότι δε συμμετέχει το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του ΕΣΡ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρ. Μορώνης ζήτησε τη μη ανανέωση της θητείας του ως μέλος του ΕΣΡ, ενώ το νέο μέλος δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις, γιατί ο διορισμός του δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο ΦΕΚ. Στη δήλωσή του, ο Ρ. Μορώνης υπογραμμίζει ότι με θλίψη παρακολουθεί «ορισμένα μέλη του ΕΣΡ να επιχειρούν να απαλύνουν τις εντυπώσεις από μια απόφαση, στη λήψη της οποίας συνέβαλαν άνευ ενδοιασμών». Αναφέρει ότι θα αποφύγει να σχολιάσει την απόφαση. Υπενθυμίζει, όμως, κάτι, όπως λέει, που «περιέργως αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των συντακτών» μετά την τελευταία Ολομέλεια του ΕΣΡ, ότι δε συμμετέχει στις εργασίες της και επομένως και στη λήψη των αποφάσεων. Να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση των συντακτών συστηματικά πλέον γίνεται από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπη και όχι από τον πρόεδρο του ΕΣΡ.

Ο Ρ. Μορώνης, σχετικά με την ανάκληση της άδειας του «Best», υπογραμμίζει πως «θεωρώντας ότι το ΕΣΡ έχει σημαντικότερο και ουσιαστικότερο ρόλο να διαδραματίσει, λυπάμαι που δίνει τέτοιες αφορμές για κριτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ