Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 77
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

+Φωτ.

Την Κυριακή 11 Ιούνη στην εκκλησία του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στις 9.30 π.μ., γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΧΑΓΙΑΚΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 18 Ιούνη 1999.

Ο Γ. Τσαχαγιάκος, έφηβος στην Κατοχή, με την παλικαριά που τον διέκρινε, πήρε το όπλο και έδρασε ενάντια στους κατακτητές. Στα περήφανα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα ήταν ο πρώτος αντάρτης του ΕΛΑΣ. Εδωσε τα νιάτα του στον αγώνα για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Η «ανταμοιβή» του ήταν 20 ολόκληρα χρόνια φυλακή, αγκαλιά με το θάνατο.

Στάθηκε όρθιος ως συνεπής κομμουνιστής, αγωνιστής ως την τελευταία πνοή του.

Στη μνήμη του προσφέρω 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Κωνσταντίνα Τσαχαγιάκου

* * *

Φωτ.

Στις 3 Ιούνη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ, που συμπληρώθηκαν 52 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μπουρνάζι» 20.000 δρχ.

Βασιλική Νταλιάνη - Καπερνέκα

* * *

Ο Μήτσος Παπέλης πρόσφερε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του γαμπρού του ΑΝΔΡΕΑ Ιωαν. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, δικηγόρου, ο οποίος πέθανε στις 21 Γενάρη 1991 και της συζύγου του ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, το γένος Αγησίλαου Παπέλη, η οποία πέθανε στις 26 Μάη 1997.

Και οι δύο ήταν αγωνιστές και για χρόνια έζησαν σε στρατόπεδα εξόριστων αγωνιστών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων φίλων και συντρόφων μας ΠΕΡΙΚΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη»

Βαγγέλης και Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ η Π.Σ. πρόσφερε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. πρόσφεραν στο ΚΚΕ 40.000 δρχ.

* * *

Συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τις Συκιές Θεσσαλονίκης. Υπήρξε γραμματέας ΚΟΒ, στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αντίστασης.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 5.000 δρχ.

Γ. Λεμονίδης Θεσσαλονίκη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΒΑΤΗ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΛΟΥΔΗ, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μέσης Ανατολής Σπύρος Γουλιελμής πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟ Κέρκυρας.

* * *

Στις 5 Ιούνη 1999 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Φιφή πρόσφερε 12.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Συκεών.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΓΛΟΥ, η γυναίκα του πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΖΕΡΒΑ και αντί στεφάνι στον τάφο του, ο Λευτέρης Σκαμπαρίνας πρόσφερε 30.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

Η Σοφία Μητραντζά πρόσφερε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, μέλους του Παραρτήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ