Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΤΑ
Αποβολή αγωνιστή μαθητή

Την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των νεανικών συνειδήσεων, που αποσκοπεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών στην πάλη τους, μαζί με τους εργαζόμενους, για ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αρτας. Η καταγγελία γίνεται με αφορμή την πρόσφατη τριήμερη αποβολή μαθητή - αντιπροέδρου του 15μελούς σε Ενιαίο Λύκειο της πόλης, που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του μαθητικού συλλαλητηρίου που έγινε στις 20 Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού, τονίζεται μεταξύ άλλων: «Ηταν αναμενόμενο μια τέτοια κινητοποίηση να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, μιας και είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν τη νεολαία παθητικό θεατή των εξελίξεων και ενοχλούνται αφάνταστα όταν οι "μικροί" τους χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης».

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι η τρομοκράτηση της νεολαίας δεν είναι κάτι νέο, καθώς πρόσφατα καταδικάστηκαν συμμαθητές τους ως κοινοί εγκληματίες, επειδή είχαν το θάρρος να βγουν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολείο. Ενώ δεν έλειψαν απειλές και τηλεφωνήματα στο σπίτι από διευθυντές σχολείων της Αρτας, προκειμένου οι γονείς να "νουθετήσουν" τα παιδιά τους για να μη συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, γιατί θέλουμε να μάθουμε και να ζούμε και αυτό το δικαίωμά μας θα το διεκδικήσουμε μαζί με το λαό», υπογραμμίζει το Συντονιστικό Μαθητών Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ