Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Εμμένει στην ανάκληση της άδειας του «Best»

H πλειοψηφία δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα μέλους του ΕΣΡ για επανεξέταση της απόφασης

Η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, απέρριψε χτες το αίτημα του μέλους Γιάννη Παπακώστα, να γίνει επανεξέταση της απόφασης του ΕΣΡ που είχε ληφθεί ομόφωνα για το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού «Best».

Η πλειοψηφία του ΕΣΡ, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, πιστεύει ότι δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης και δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Γιάννη Παπακώστα με το αιτιολογικό ότι ο οποιοσδήποτε όπως και ο «Best», μπορούν να προσφύγουν στα ένδικα μέσα. Ο «Best», όπως είπε, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο ΣτΕ και να του δοθεί προσωρινή διαταγή να συνεχίσει να εκπέμπει, μέχρι την εκδίκαση της απόφασης. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση θεραπείας στο ΕΣΡ το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα επανεξετάσει το θέμα. Μπορεί, όπως είπε, αποφάσεις του ΕΣΡ να θεωρηθούν «σκληρές», αλλά το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη αρχή που στις αρμοδιότητές της είναι και η επιβολή της έννομης τάξης.

Ο Γιάννης Παπακώστας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και με κοινοποίησή της προς όλα τα μέλη του, ζητούσε την επανεξέταση της απόφασης, τονίζοντας συγχρόνως ότι πάντοτε οι αποφάσεις του ΕΣΡ διέπονται από την «προσήλωση στη νομιμότητα». Εκτιμά ότι στην αρχή αυτή βασίστηκε η ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο του «Best», θεωρώντας ότι σε αυτή «εξαντλήθηκαν τα όρια της αυστηρότητας». Επικαλείται τη μη αποδοχή της απόφασης από την κοινή γνώμη τονίζοντας ότι «ήγειρε ευρύτατα ζητήματα που συνδέονται με το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ». Θεωρεί ότι το ΕΣΡ επέβαλε την «αυστηρότερη των ποινών» και με το σκεπτικό αυτό έθετε θέμα να γίνει επανεξέταση στη χτεσινή Ολομέλεια.

Ο Δ. Χαραλάμπης ανέφερε ότι η απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του σταθμού «έχει κλείσει για το ΕΣΡ» και θα ξαναδεί το θέμα σε περίπτωση που γίνει αίτηση θεραπείας από το σταθμό.

Οι υπεύθυνοι όμως του «Best» από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δε θα κάνουν αίτηση θεραπείας και θα προσφύγουν στο ΣτΕ. Ηδη ο σταθμός κατέθεσε προχτές στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΕΣΡ.

Ζήτημα πολυφωνίας, όμως, τέθηκε χτες για τον τηλεοπτικό σταθμό «Corfu Channel» που πήρε αναβολή για δύο βδομάδες. Ερωτηματικά γεννούν οι.. προτεραιότητες του ΕΣΡ για το μείζον ζήτημα της πολιτικής πολυφωνίας, αφού συστηματικά πλέον συνεχίζει να βλέπει το «δέντρο» και να χάνει το δάσος. Εξετάζει την πολυφωνία σε επαρχιακό σταθμό μετά από καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ (Ν. Γεωργιάδης), του ΠΑΣΟΚ (Αντζελας Γκερέκου) και της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΝ, όταν είναι γνωστή η υποκρισία των Ν. Γεωργιάδη και Αντζελας Γκερέκου, εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων, που «αγωνίζονται» για το ποιος τελικά θα προβάλλεται περισσότερο στις τηλεοπτικές οθόνες. Την ίδια στιγμή το ΕΣΡ δεν εξετάζει - και πολύ περισσότερο δεν παίρνει μέτρα - για τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, που όπως αποδεικνύουν και τα ίδια τα στοιχεία του, για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, «φιμώνουν» το ΚΚΕ και άλλα κόμματα «χαρίζοντας» τη μερίδα του λέοντος στο δικομματισμό.

Το ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στο EXTRA για το «Αποκαλυπτικό δελτίο» το οποίο παρουσιάζουν οι Χίος και Παπαγιάννης, για δελτία ειδήσεων που περιείχαν απειλές και προσβολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ