Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τηλε-τρομοκρατία

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για μία ακόμη φορά «τιμούν» και φέτος το «Πολυτεχνείο», παραμένοντας σταθεροί στο ...καθημερινό τους πρόγραμμα. Με τη «σιωπή» τους αποδίδουν, όπως φαίνεται, «φόρο τιμής», στον αγώνα που έδωσαν φοιτητές, εργάτες και πολίτες πριν από 32 χρόνια ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ζητώντας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Συγχρόνως όμως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, προετοιμάζουν ένα κλίμα πανικού και τρόμου μέσα από τα δελτία ειδήσεων, δίνοντας μεγάλες διαστάσεις σε μικροεπεισόδια που γίνονται από ...κουκουλοφόρους. Η «τρομοκρατία» για «αναρχικούς» και βόμβες μολότοφ ξεκίνησε και φέτος λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Ο «βόμβες μολότοφ» που έριξαν ...κουκουλοφόροι σε αντιπροσωπείες της «Μερσεντές» και της «Σιτροέν» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπως ακούσαμε από τηλεοπτικό σταθμό, ήταν η «πρόβα τζενεράλε» για το τι θα γίνει τις μέρες του Πολυτεχνείου. Ο γιορτασμός, μάλιστα, θα γίνει με τη «συνοδεία» 7.000 αστυνομικών, που έχουν επιστρατευτεί και «στρατευτεί» για τυχόν επεισόδια.

Για το κλίμα που δημιουργούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ενδεικτικοί είναι ορισμένοι τίτλοι κεντρικών δελτίων ειδήσεων που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη: STAR: «Οχυρό το Πολυτεχνείο - 7.000 αστυνομικοί στο πόδι». ΑΝΤΕΝΝΑ: «Φρούριο οι χώροι του Πολυτεχνείου κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αναρχικοί».

Το έργο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι γνωστό. Σπείρουν το φόβο, θεωρώντας ότι ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί και δε θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και στην πορεία. Αλλωστε γι' αυτό και οι κάμερές τους καραδοκούν για να «πιάσουν» τους λιγοστούς γνωστούς - αγνώστους να δημιουργούν επεισόδια, στα οποία και διαθέτουν τη μερίδα του λέοντος στον τηλεοπτικό τους χρόνο. Εξαφανίζουν με αυτόν τον τρόπο τον όγκο της πορείας, τους διαδηλωτές και τα συνθήματά τους. Πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα είναι για τις τηλεοπτικές οθόνες οι «πρωταγωνιστές» των τριήμερων εκδηλώσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αλλωστε γι' αυτό και οι υπεύθυνοι των καναλιών είναι στο «πόδι». Για να «οχυρώνουν» την αλήθεια για τις γιορταστικές εκδηλώσεις και κυρίως για το νόημα του Πολυτεχνείου, να ρίχνουν δακρυγόνα «επεισοδίων» στα μάτια των τηλεθεατών και ν' αποκρύβουν τα συνθήματα, τα οποία μέχρι σήμερα είναι επίκαιρα: Γιατί ακόμα παλεύουμε για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ