Κυριακή 20 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Οαση» στην έρημο

Από τον πολιτισμό που προάγει η δημοτική αρχή Καρδίτσας μέσω και της Δημοτικής Πινακοθήκης...
Από τον πολιτισμό που προάγει η δημοτική αρχή Καρδίτσας μέσω και της Δημοτικής Πινακοθήκης...
Στον αντίποδα της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και κόντρα στους εκφραστές της, στάθηκε και στέκεται με συνέπεια από το 1998 η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, με δήμαρχο τον κομμουνιστή Χρ. Τέγο, αποτελώντας παράδειγμα συνεπούς αγωνιστικής στάσης, διεκδικητικού ρόλου και ενεργού συμπαραστάτη στους λαϊκούς αγώνες.

Ολα αυτά τα χρόνια, η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας:

  • Δεν ακολούθησε φορομπηχτική πολιτική, παρά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση όπου έχουν περιέλθει οι δήμοι, ούτε επέβαλε νέους φόρους. Οι αυξήσεις των τελών κινήθηκαν κάτω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Δεν ιδιωτικοποίησε καμία αρμοδιότητα, υπηρεσία ή μηχανισμό του δήμου.
  • Στο δήμο δεν εφαρμόζονται η μερική και άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης, η ανασφάλιστη εργασία, ούτε υλοποιήθηκαν διατάξεις που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενώ με πολιτική επιλογή δεν έγιναν απολύσεις και δρομολογήθηκε λύση για τους συμβασιούχους, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
  • Ενισχύθηκαν παρεμβάσεις και έργα, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.
  • Πήρε πρωτοβουλίες για γενικότερα λαϊκά προβλήματα, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του λαού (ωράριο, Ασφαλιστικό κ.ά).

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας δε σταμάτησε ποτέ να διεκδικεί τους παρακρατηθέντες πόρους από το κράτος και ο δήμαρχος δεν έπαψε να καταγγέλλει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, όπως οφείλει και πρέπει να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπαίνει συνεχώς μπροστά στους αγώνες που αναπτύσσονται τόσο στην πόλη και στο νομό, όπως στις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά και γενικότερα.

...στέκεται και δίπλα στους αγρότες, που παλεύουν για το δίκιο τους

ICON

...στέκεται και δίπλα στους αγρότες, που παλεύουν για το δίκιο τους
Η θετική συμβολή της Δημοτικής Αρχής αποτελεί, μαζί με άλλες αγωνιστικές Δημοτικές Αρχές, παράδειγμα για την εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον τους, που βρίσκεται στην εκλογή όσο περισσότερων κομμουνιστών και συνεπών αγωνιστών δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ώστε να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης, όπου ο κυρίαρχος θα είναι ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ