Κυριακή 20 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «Ρ» - ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αξιοι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Ο «Ρ» συνεχίζει σήμερα την έρευνά του για τις αντιλαϊκές επιλογές δήμων της χώρας, οι οποίοι στηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, με δήμους της Θεσσαλίας

Πρόθυμος υπηρέτης και άξιος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλία. Στην περιοχή, όπως και σ' όλη τη χώρα, με τη στήριξη των δημάρχων και των παρατάξεων που υποστηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, προωθείται το μοντέλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση - επιχείρηση», με την επιβολή πρόσθετων φόρων, την ιδιωτικοποίηση βασικών δραστηριοτήτων, την ανάληψη αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, σε υπηρεσίες, μάλιστα, που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό - Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια - και τη μετατροπή των δήμων σε φορέα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Απόλυτη έκφραση βρίσκει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στους μεγάλους δήμους της Λάρισας, του Βόλου και των Τρικάλων, αλλά και στους περισσότερους «Καποδιστριακούς», όπου οι υποστηριζόμενοι δήμαρχοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούν στην εφαρμογή της. Δεν ενδιαφέρονται, όμως, για τη διεκδίκηση των παρανόμως παρακρατηθέντων πόρων από το κράτος και δε συμμετέχουν στους διεκδικητικούς αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Φωτεινή εξαίρεση αγωνιστικής έκφρασης, κόντρα στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, αποτελεί ο Δήμος Καρδίτσας, όπου η δημοτική αρχή, συνέχεια και με συνέπεια, δρα με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι οι επερχόμενες τοπικές εκλογές αποτελούν μια σοβαρή και γενικευμένη πολιτική μάχη, με επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα, στην οποία και οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα. Και το πλήγμα αυτό θα δοθεί, καταψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα υποστηριχτούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, αναδεικνύοντας αγωνιστές δημάρχους, ώστε να δοθεί ώθηση στην προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, που θα επιβάλει τη Λαϊκή Εξουσία.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη ΤΖΗΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ