Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χριστογιώργος
Γιάννης Χριστογιώργος
Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ, φωτογράφου της Αντίστασης, ο Γιώργος Γεωργιάδης προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΩΡΓΟΣ, από τους Ραφταναίους Ιωαννίνων, από νεαρή ηλικία προσχώρησε στο λαϊκό κίνημα. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ως το τέλος της ζωής του έμεινε οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία, που δεν τον ξεχνάει, προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

* * *

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη του καπετάν ΦΛΟΓΑ και των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ο Κ. Χ. προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγιάλειας.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών θείων μου ΓΙΑΝΝΗ και ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ ΓΚΕΡΓΚΕΤΣΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΡΤΣΟΓΛΟΥ προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Σάκης Τριπιλιώτης

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των φίλων ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΙΒΡΑ και ΜΑΧΗΣ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ, στελεχών του ΚΚΕ, η οικογένεια Βασίλη και Μαρίας Μανθά προσφέρει 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης.

Τριανταφυλλιώ Κόκκα
Τριανταφυλλιώ Κόκκα
* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΜΠΑΜΠΗΣ ΖΟΥΠΙΝΑΣ, δάσκαλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοέμβρη 2005, παρά τις πολύχρονες διώξεις που πέρασε για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, έμεινε πιστός και αταλάντευτος στο Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Ο θάνατός του είναι βαρύ πλήγμα για τη συντρόφισσά του Γιώτα, αλλά και για το Κόμμα.

Δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία του, γι' αυτό αντί για στεφάνι στον τάφο του και στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟ Αθήνας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο αδελφικός φίλος του Γιάννης Τζαβέλας.

* * *

Στη μνήμη των: ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, καθώς επίσης στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για το σοσιαλισμό, ο Κώστας και η Ελευθερία Μαναζή, από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ.

** * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Σεβαστή

Τα παιδιά Καλλιόπη, Λάζαρος, Κυριακή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αννα Σταθοπούλου

* * *

Φωτ. 2

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΤΤΟΥ, διοικητή Λόχου του 24ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΤΙΝΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος Βρεττός

* * *

Φωτ. 4

Ο πατέρας μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, από το χωριό Λέκκα Σάμου, γεννήθηκε το 1906, από γονείς αγρότες. Ανθρωπος δημοκρατικός με προοδευτικές ιδέες, πίστεψε στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Για τις ιδέες του αυτές και τη δράση του διώχτηκε, πιάστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Το 1967, με τη χούντα, πιάστηκε και πάλι, αλλά δεν εξορίστηκε γιατί ήταν ηλικιωμένος.

Γιάννης Βουλαρινός
Γιάννης Βουλαρινός
Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος των Συνταξιούχων του νησιού και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Πέθανε στις 2 Νοέμβρη 1991.

Η μητέρα μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩ ΚΟΚΚΑ, από το ίδιο χωριό, γεννήθηκε το 1908. Στάθηκε στυλοβάτης της οικογένειας στα δύσκολα χρόνια.

Εφυγε από τη ζωή στις 12 Νοέμβρη 1996.

Η αδελφή μου ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κόκκα - ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ γεννήθηκε το 1934 και έφυγε από τη ζωή στις 2 Οκτώβρη 2003.

Ο γαμπρός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ, από το χωριό Μανωλάτες Σάμου, γεννήθηκε το 1934. Καταγόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις, με εξορίες και φυλακές. Ηταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

«Εφυγε» πρόωρα στις 6 Μάρτη 1986 στην Αθήνα.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Πύργου Ηλείας.

Μανώλης Κόκκας

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των σεβαστών γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ και των αγαπημένων θείων μου ΘΑΝΑΣΗ και ΑΣΗΜΩΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Μαλανδρίνο Φωκίδας. Καθώς επίσης στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ από το Ευπάλιο Φωκίδας και του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ από την Αμυγδαλιά Φωκίδας, αξιωματικών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Κατίνα Μανιτάρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και των άλλων θυμάτων της χούντας, της αδελφής μου ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, της ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΒΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πυθαγορείου Σάμου.

Δημήτρης Κόκκας
Δημήτρης Κόκκας
Κούλα Καραμηνά

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ και των νεκρών ανταρτών της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασίλειος Τσούνης

* * *

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 87 χρόνια του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής».

Τασία, Κώστας, Σταμάτης


Θανάσης Μανιτάρας
Θανάσης Μανιτάρας

Γεωργία Ηλιακοπούλου
Γεωργία Ηλιακοπούλου

Παναγιώτης Μανιτάρας
Παναγιώτης Μανιτάρας

Διονύσης Τσιβράς
Διονύσης Τσιβράς

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Γιάννης Βρεττός
Γιάννης Βρεττός

Ντίνα Βρεττού
Ντίνα Βρεττού

Σοφία Μανιτάρα
Σοφία Μανιτάρα

Αγγελική Βουλαρινού
Αγγελική Βουλαρινού

Ανδρομάχη Μερετσόλια
Ανδρομάχη Μερετσόλια

Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος

Γιώργος Λιονάκης
Γιώργος Λιονάκης

Μπάμπης Ζούπινας
Μπάμπης Ζούπινας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ