Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΓ. ΚΟΜ. 2005
Οι προτάσεις του ΚΚΕ για κοινές δράσεις - πρωτοβουλίες

Κλείνοντας την ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις του ΚΚΕ για κοινές δράσεις - πρωτοβουλίες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την περίοδο 2005-2006:

«

1) Κοινό ψήφισμα και συντονισμένη παγκόσμια καμπάνια για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών, για την υπόθεση Καρίλες. Οργάνωση αποστολής από βουλευτές, συνδικαλιστές και άλλες προσωπικότητες στις φυλακές στις ΗΠΑ.

2) Αποστολή διεθνιστικών μπριγάδων από μέλη των κομμάτων μας στην Κούβα και στη Βενεζουέλα.

3) Κοινό ψήφισμα για το ζήτημα του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Καμπάνια υπογραφών και διαμαρτυριών στις χώρες μας.

4) Καμπάνια για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2007, 90 χρόνων από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση.

5) Για την Πρωτομαγιά του 2006 καμπάνια ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στις απολύσεις, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δικαιώματος, για τα εργατικά δικαιώματα.

6) Συνάντηση κομμουνιστών εκπαιδευτικών από χώρες της Ευρώπης για τις επιπτώσεις των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία και της στρατηγικής της Λισαβόνας. Δημιουργία ομάδας για τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων.

7) Ευρωπαϊκή καμπάνια μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 15/12/2005 ενάντια στα "αντιτρομοκρατικά" μέτρα της ΕΕ.

8) Συστηματική παρακολούθηση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις διώξεις των ΚΚ και άλλων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως απαγορεύσεις σε ΚΚ για την ονομασία, άλλα που είναι παράνομα, για δίκες και φυλακίσεις, άλλες διώξεις και παρακολουθήσεις. Δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τα ζητήματα αυτά.

9) Ενεργητική στήριξη των περιφερειακών συναντήσεων των ΚΚ, όπως η λατινοαμερικανική συνάντηση των ΚΚ ή άλλων περιφερειακών.

10) Συνάντηση ευρωπαϊκών κομμάτων το Δεκέμβρη με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την αξιολόγησή της και για την εκτίμηση των κινημάτων κατά της ΕΕ.

11) Για τα Βαλκάνια συναντήσεις ΚΚ και κινημάτων κατά της αλλαγής των συνόρων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

12) Καμπάνια κατά των ξένων στρατιωτικών βάσεων στις χώρες μας.

13) Αποστολή κοινής αντιπροσωπείας αλληλεγγύης από αντιπροσώπους ΚΚ στο Λίβανο, στη Συρία, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.

14) Πρωτοβουλίες για την κατάσταση στην Αφρική και στην Ασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ