Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Φωνή διεκδίκησης

«Φτάνει πια η κοροϊδία», απαιτεί ο λαός και η αγωνιστική διοίκηση του δήμου Νίκαιας, ζητώντας κονδύλια από την κυβέρνηση και όχι χαρατσώνοντας τους εργαζομένους
«Φτάνει πια η κοροϊδία», απαιτεί ο λαός και η αγωνιστική διοίκηση του δήμου Νίκαιας, ζητώντας κονδύλια από την κυβέρνηση και όχι χαρατσώνοντας τους εργαζομένους
Στον αντίποδα των δημοτικών αρχών που υπηρετούν πιστά την πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ και υλοποιούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκεται η δημοτική αρχή της Νίκαιας που προβάλλει τον αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, και η «Δημοκρατική Ενότητα», αρνήθηκε να επιβάλει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στους δημότες και δεν προχώρησε σε καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών, παρά τη δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση του Δήμου και για τα τέσσερα χρόνια που είναι στη διοίκηση του δήμου. Αντίθετα, διεκδίκησε μαζί με τους κατοίκους της πόλης κονδύλια από την κυβέρνηση και κατάφερε τόσο τον εκσυγχρονισμό σε ένα βαθμό του τομέα καθαριότητας όσο και τη δημιουργία έργων στην πόλη.

Ακόμα, με στόχο τη διαφύλαξη των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η δημοτική αρχή, έχοντας σε κάθε ενέργειά της, τη συνεργασία και τη συμμετοχή των κατοίκων κάθε γειτονιάς, αντιστάθηκε: Πέτυχε να απαλλάξει τους δημότες της από τις κάμερες παρακολούθησης, που ήθελαν να τοποθετήσουν στους δρόμους της πόλης. Παράλληλα, αρνήθηκε τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.

Στο διάστημα αυτό ανέδειξε τις ελλείψεις στον τομέα της Παιδείας. Ηταν συμπαραστάτης και στις διεκδικήσεις γονιών και μαθητών και μαζί τους διεκδίκησε κονδύλια, για να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές τους ανάγκες, ενώ δεν επέβαλε καμία αύξηση στα τροφεία των παιδικών σταθμών.

Σημαντική ήταν η δραστηριότητα της αγωνιστικής δημοτικής αρχής και στον τομέα του Πολιτισμού, όπου μεταξύ άλλων ανακατασκεύασε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και με παρέμβασή της διδάσκεται στα σχολεία της πόλης τόσο το Μπλόκο της Κοκκινιάς όσο και η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Οι μουσικές, εικαστικές και θεατρικές εκδηλώσεις έχουν πλέον το δικό τους σπίτι στο ολοκαίνουριο Κηποθέατρο στη Μηχανική Καλλιέργεια και στο Κατράκειο, ενώ η δημιουργία του θερινού κινηματογράφου λειτουργεί ως πόλος έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους. Σε αυτήν την προσφυγούπολη οι εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική μνήμη έχουν γίνει πλέον θεσμός και είναι έντονες οι προσπάθειες για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος, οι δημότες είχαν στη διάθεσή τους το πρόγραμμα της δωρεάν θερινής δημιουργικής απασχόλησης και τα θαλάσσια μπάνια. Παράλληλα, ο δήμος έχει ξεκινήσει προσπάθεια καταγραφής των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες, για την πρόληψη σε κάθε μορφή εξάρτησης, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΚΑΠΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ