Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
33ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ
Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή

Αλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού και αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς, προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών, σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο 33ο Ενιαίο Λύκειο, στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέφος, απέβαλε ένα ολόκληρο τμήμα της Α` Λυκείου, όταν οι μαθητές αποφάσισε να απέχουν από το μάθημα. Το πενταμελές ζήτησε να αλλάξει προσωρινά αίθουσα, επειδή στη δική τους ήταν αδύνατο να παρακολουθήσουν το μάθημα, λόγω του ισχυρού θορύβου από τα κατασκευαστικά έργα που γίνονται σε διπλανή οικοδομή.

Ο διευθυντής του σχολείου, αντί να τους ακούσει, απείλησε το πενταμελές και το υπόλοιπο τμήμα με αποβολές. Το πενταμελές ενημέρωσε το υπόλοιπο τμήμα και όλοι μαζί οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μονόωρη αποχή. Ο διευθυντής, υλοποιώντας την απειλή του, απέβαλε το πενταμελές για δύο μέρες και το υπόλοιπο τμήμα για τρεις ώρες, ενώ όλοι οι μαθητές της τάξης γράφτηκαν στο ποινολόγιο. Ειρωνική, όμως, ήταν και η στάση του διευθυντή, απέναντι σε γονείς που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός.

«Ο στόχος αυτής της ενέργειας είναι φανερός: Η τρομοκράτηση των μαθητών, να μη βγάζουν κουβέντα οι μαθητές, να μη διεκδικούν. Συνδέεται με την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, η οποία οδηγεί στη συνολική υποβάθμιση της μόρφωσης και του σχολείου, στο ξεπούλημα της εκπαίδευσης σε ιδιώτες. Μπροστά στους αγώνες των μαθητών ενάντια στην πολιτική τους, όλοι αυτοί απαντούν με ποινές και τρομοκρατία. Δε θα τους περάσει», επισημαίνει η Τομεακή Οργάνωση 2ου Διαμερίσματος της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της. Η ΚΝΕ συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες των μαθητών, βρίσκεται στο πλευρό τους και τους καλεί «να δουν καθαρά ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι στέκονται απέναντί τους». «Η απάντηση από τη μεριά όλων μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάλη για τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, διεκδικώντας ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους. Δηλαδή ένα σχολείο για τη ζωή που μας ταιριάζει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΤΟ της ΚΝΕ.

Για το ίδιο θέμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσαν χθες Ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο στόχος αυτής της συμπεριφοράς είναι η τρομοκράτηση των μαθητών, ώστε να μη διεκδικούν, να μη λειτουργούν συλλογικά, να μην έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας: Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση των πειθαρχικών μέτρων στο 33ο Ενιαίο Λύκειο Κουκακίου; Τι μέτρα θα πάρει για να μπει φραγμός στον «υπερβάλλοντα ζήλο», στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό που επιδεικνύουν ορισμένοι διευθυντές, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες ενέργειες στα σχολεία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ