Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου την 1η Ιούνη 2000, καθώς και στη μνήμη του αντιστασιακού ΣΩΤΗΡΗ ΑΔΑΜ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανο-ναζί στις 6 Ιούνη 1944 στα Διαβατά Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους 100 αγωνιστές, οι αντιστασιακοί αδελφοί Πέτρος και Νίκος Αδάμ προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ, 100.000 δρχ.

* * *

Βασανιστικά κύλησε ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ψυχικού, 20.000 δρχ.

Η σύζυγος Ουρανία

Τα παιδιά Σταύρος και Κέλη

* * *

Στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο του αγωνιστή ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, η Φένια Μιχαηλίδου πρόσφερε στη «Δημοκρατική Μέριμνα» 10.000 δρχ.

* * *

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Ευαγγελισμός Ελασσόνας το 1915. Ηταν αγρότης με τρία παιδιά. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 - '41, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Kατοχή, κυνηγήθηκε μετά την Απελευθέρωση και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ, πολύ νωρίς. Πολέμησε από τις γραμμές του και ονομάστηκε υπολοχαγός του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε στις 2 Απρίλη 1949 στο Γράμμο.

Θα τον θυμούνται και θα τον μνημονεύουν οι συγγενείς και φίλοι του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χάιδω Τσιαντούλα προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

* * *

Στις 4 Ιούνη, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδας, έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΤΟΒΑ, μέλους της ΔΕ του Παραρτήματος Σπερχειάδας της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 χρόνων.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Γεωργία και τα παιδιά του πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Πριν από λίγες μέρες, χάσαμε το φίλο μας ΝΙΚΟ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗ, αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, ο οποίος πάντα αγωνιζόταν με συνέπεια για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στην περίοδο της Κατοχής και αργότερα, αν και χτυπημένος σκληρά, δε λύγισε. Ανιδιοτελής, ευθύς και συνεχιστής των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού για τη λευτεριά της πατρίδας και την ανεξαρτησία της, αγωνιζόταν ως το τέλος της ζωής του.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ευαγγελία και Γιώργος Σιναπλίδης

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τότε που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω 200.000 δρχ. για τη συντήρηση του ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μ. Πανταζίδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ