Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κυνηγώντας την... πεταλούδα

«Το κυνήγι της πεταλούδας» του Οτάρ Ιοσελιάνι
«Το κυνήγι της πεταλούδας» του Οτάρ Ιοσελιάνι
Μια νοσταλγική κομεντί είναι η ταινία «Το κυνήγι της πεταλούδας», σε σκηνοθεσία Οτάρ Ιοσελιάνι, που θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Δύο ηλικιωμένες εξαδέρφες, η Σολάνζ και η Μαρί-Ανιές, ζουν σε μια μεγαλόπρεπη, ημι-ερειπωμένη βίλα σε ένα γαλλικό χωριό. Για να ζήσουν, πουλούν σιγά - σιγά διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και ακούν στο ραδιόφωνο τον απόηχο των τρομερών γεγονότων όλου του κόσμου. Η μια κατεβαίνει και στο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου σέβονται τις κυρίες. Ομως προστρέχουν και διάφορα «κοράκια», που επιβουλεύονται τη βίλα και το περιεχόμενό της... Ο Ιοσελιάνι, συνεχίζει να ζωγραφίζει, με μικρές ενάερες πινελιές, τον ευγενικό κόσμο του χτες, που εξαφανίζεται μέσα σ' ένα θερμό μελαγχολικό φως, ενώ επέρχεται η αλλαγή, βαρβαρική και γεμάτη απληστία. Παίζουν: Πιερέτ Ναρντά Μπλανσέ, Τομάρ Ταρασαστσβίλι, Αλεξάντρ Τσερκάσοφ, Πονπόν Μπαΐλας, Σασά Πιατιγκόρσκι.

  • «Το απόρθητο φρούριο», σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουέρνερ. Ενας παλαίμαχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός στρατιωτικού σχολείου για δύο εβδομάδες. Ο σκληρός άντρας έχει βάλει σκοπό να συμμαζέψει τους εφήβους, αναμορφώνοντας τους κανόνες του σχολείου και δίνοντάς τους την αίσθηση της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Σκοπός του είναι να νικήσουν σε έναν διαγωνισμό με την αντίπαλη τοπική στρατιωτική ακαδημία. Με τους: Ρομπερτ Κόνραντ, Ρεντ Ουέστ («902 TV», 21.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ