Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας στα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, με αφορμή την εγκύκλιο της Μητρόπολης Κεφαλονιάς για υποχρεωτικό εκκλησιασμό μαθητών

Την εγκύκλιο της Μητρόπολης Κεφαλονιάς για την επιβολή υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών του νησιού, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Βέρα Νικολαΐδου, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό, ποια μέτρα θα πάρει, προκειμένου να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας και των Μητροπόλεων στη λειτουργία των σχολείων, καθώς και για την εξασφάλιση της πραγματικής ελευθερίας των μαθητών στην επιλογή θρησκεύματος ή όχι, χωρίς πειθαναγκασμούς και υποχρεωτικές συμμετοχές σε θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις.

«Με μια απαράδεκτη εγκύκλιό της, η Μητρόπολη Κεφαλονιάς, γνωστοποιεί στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, ότι αποφάσισε "τον κατά μήνα εκκλησιασμόν των μαθητών εκάστου Γυμνασίου και Λυκείου, κατά το πρώτο πενθήμερον εκάστου μηνός".

Αφού γνωστοποιήθηκε η παραπάνω εγκύκλιος, Διευθυντές σχολείων της Κεφαλονιάς, διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε σχετική ερώτηση στο υπουργείο, χωρίς όμως να πάρει ακόμη απάντηση», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Μετά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επιχειρήσεις που με την κυβερνητική κάλυψη εισβάλλουν στο σχολείο και το μετατρέπουν σε μόνιμο πεδίο επιβολής των επιδιώξεών τους, σειρά φαίνεται ότι παίρνει τώρα και η Εκκλησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ