Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» ΤΙΜΩΝ Μια εβδομάδα μετά την αύξηση του «ευρωεπιτοκίου» κατά 0,25%, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιμένουν για την ορθότητα της επιλογής τους. Επισημαίνουν ότι η αύξηση ήταν επιβεβλημένη από την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας των τιμών. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα «τρέξει» με ρυθμό περίπου 1,9% το 2006 και το 2007.

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ» Μόλις το 46% των Αμερικανών και το 45% των Ευρωπαίων είναι υπέρ της «παγκοσμιοποίησης», με μεγάλα ποσοστά σε όλες τις χώρες που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση να έχουν αρνητική άποψη. Τα στοιχεία προέρχονται από δημοσκόπηση που έγινε από την οργάνωση «German Marshall Fund» σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων. Το 82% πιστεύει ότι οι κατ' εξοχήν ωφελημένοι από την απελευθέρωση του εμπορίου είναι οι πολυεθνικές και μόνο το 35% εκτιμά ότι θα ωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας τους.

ΡΕΚΟΡ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ Σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων 45 ετών έφθασε ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν πτώχευση στην Αγγλία και την Ουαλία κατά το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των ατομικών χρεοκοπιών ανήλθε στις 17.562 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το διάστημα Ιούλης - Σεπτέμβρης, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% σε τριμηνιαία βάση και 46% σε ετήσια. Οπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας πρόκειται για τις περισσότερες ατομικές χρεοκοπίες σε τριμηνιαία βάση από το 1960, όταν ξεκίνησε η συλλογή των συγκεκριμένων στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ