Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Πορεία για τα παιδιά - θύματα του ιμπεριαλισμού

Την περασμένη Κυριακή, από τις Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου

Τους χιλιάδες συνομήλικούς τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου Γης, τίμησαν την Κυριακή οι μικροί μαθητές, συμμετέχοντας στην πορεία των Επιτροπών Ειρήνης
Τους χιλιάδες συνομήλικούς τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου Γης, τίμησαν την Κυριακή οι μικροί μαθητές, συμμετέχοντας στην πορεία των Επιτροπών Ειρήνης
Τα παιδιά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, καθώς και τη μνήμη 3.500 περίπου Ελλήνων πατριωτών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στο μπλόκο της Κοκκινιάς και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία) τίμησαν προχτές Κυριακή, Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού, φίλοι της ειρήνης, συμμετέχοντας στην πορεία που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και πορεύτηκαν από το Μπλόκο της Κοκκινιάς μέχρι το ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου.

Από το πρωί, φίλοι της ειρήνης όλων των ηλικιών, κυρίως μαθητές, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Μπλόκο της Κοκκινιάς και από εκεί με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Περπατάμε για όλα τα παιδιά του κόσμου που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων», ξεκίνησαν και περπάτησαν στα βήματα των Ελλήνων πατριωτών. Στο διάβα του «αιμάτινου δρόμου» προστίθονταν κάθε φορά φιλειρηνιστές από τους δήμους όπου περνούσε η πορεία, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι». Τρεις σχεδόν ώρες μετά, η πορεία έφτασε στο Χαϊδάρι.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους διαδηλωτές, ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα (σ.σ. προχτές) τους "πρωτοπανηγυριώτες", όπως έλεγε κι ο Βάρναλης και παράλληλα αφιερώνουμε αυτή την πορεία στα παιδιά θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Υπεύθυνοι, τότε και τώρα, η πλουτοκρατία που στην προσπάθειά της να κατακτήσει λαούς και χώρες δε δίστασε και δε διστάζει να αιματοκυλήσει τους λαούς. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα να αγωνιζόμαστε για πανανθρώπινη ειρήνη, μέχρι να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση δάφνινου στεφανιού στο κτίριο - φυλακή όπου οδηγήθηκαν στις 17 Αυγούστου 1944 οι Ελληνες πατριώτες και την κραυγή - σύνθημα: «Αθάνατοι!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ