Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Φρένο στη φιέστα περί «επιχειρηματικότητας»

Τη φιέστα περί «επιχειρηματικότητας», που επιχείρησε να σερβίρει χτες το πρωί στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος, χάλασαν οι φοιτητές με δυναμική κινητοποίηση έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων (ΦΠΨ, Χημικού και Επιστημών Τέχνης) δεκάδες φοιτητές με την κινητοποίησή τους ματαίωσαν την εκδήλωση που είχε τίτλο: «Επιχειρήστε! Εμείς το κάναμε».

Η προσπάθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των εκφραστών τους στο Πανεπιστήμιο, που επιχειρούν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των φοιτητών με την «ύψιστη αρχή» της επιχειρηματικότητας, έπεσαν στο κενό. Οι τέτοιες ημερίδες αποσκοπούν να προσαρμόσουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των επιχειρήσεων προετοιμάζοντας το έδαφος για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, υποταγμένο στις ορέξεις των επιχειρηματιών, σπέρνοντας ψεύτικες προσδοκίες στους αυριανούς εργαζόμενους για εύκολο και γρήγορο κέρδος.

Στον αντίποδα, οι διαθέσεις των φοιτητών να αντιπαλέψουν την πολιτική εισαγωγής των επιχειρηματικών φορέων στα Πανεπιστήμια. Αυτό απέδειξαν χτες οι φοιτητές στα Γιάννενα, που υποσχέθηκαν ότι θα εντείνουν τους αγώνες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ