Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνεχίζεται το αίσχος των αγροτοδικείων

Βαριές καταδίκες σε 8 αγρότες που συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση τον Απρίλη του 2003 στο Δέλτα Καρδίτσας

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών. Το αγροτοδικείο της Καρδίτσας καταδίκασε 8 αγρότες που συμμετείχαν σε αγροτική κινητοποίηση στις 6 του Απρίλη του 2003 στο Δέλτα της Καρδίτσας. Η ποινή ήταν πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η καταδίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στις πολλές άλλες που επέβαλαν τα δικαστήρια επί γαλάζιας διακυβέρνησης, με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Και αποκαλύπτει περίτρανα πόσο ψεύτικες και υποκριτικές ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για σταμάτημα των δικαστικών διώξεων. Ο αγώνας των ξωμάχων, που παλεύουν για το ψωμί και το δίκιο τους, εξακολουθεί να οδηγείται στα δικαστήρια και αποδεικνύεται πως και η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την ίδια πρακτική με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά, δεν προκαλεί καμία απορία το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, δεν καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιαγροτική, τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών, γιατί είναι εμφανές ότι συμφωνεί με αυτή την πολιτική. Αλλωστε επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η φάμπρικα των αγροτοδικείων. Η κυβέρνηση της ΝΔ καλείται να σταματήσει επιτέλους το αίσχος των αγροτοδικείων και να μην κάνει απλώς λόγο για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι κυβερνώντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ