Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παραμονές εορτών μένουν στο «δρόμο»

Ο «Αδέσμευτος Τύπος», του Κ. Μήτση έκλεισε οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία

Στο «δρόμο» άφησε παραμονές των γιορτών το σύνολο των εργαζομένων της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», ο επιχειρηματίας και εκδότης Κώστας Μήτσης, μετά την απόφασή του να προχωρήσει στο κλείσιμο της εφημερίδας.

Το γεγονός καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του, ο Κώστας Μήτσης απροειδοποίητα και χωρίς καμία εξήγηση ούτε προς τους εργαζόμενούς του, ούτε προς τους αναγνώστες του, έκλεισε μετά από οκτώ χρόνια την εφημερίδα, «την οποία στο μεταξύ είχε φροντίσει να απαξιώσει».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης διαμαρτύρεται έντονα γι' αυτή την εξέλιξη, την οποία τοποθετεί «στο πλαίσιο των αθέατων μεθοδεύσεων για την αναδιανομή της πολιτικο - εκδοτικής αγοράς», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του και ζητεί από τον K. Μήτση να απορροφήσει στη «Βραδυνή» (εφημερίδα που επίσης του ανήκει), με όλα τα δικαιώματά τους, όλους τους εργαζόμενους ως τώρα στον «Αδέσμευτο Τύπο».

Σε αντίθετη περίπτωση, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δηλώνει ότι μαζί με τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει κατά του Κ. Μήτση υπερασπιζόμενο το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων του «Αδέσμευτου Τύπου».

Στο μεταξύ, μετά την προχτεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» και στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Flash.gr», με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, χτες ο «νέος» ιδιοκτήτης των δύο μέσων Σωκράτης Κόκκαλης, ξεκίνησε την πληρωμή.

Ετσι, στην περίπτωση που μέχρι αργά χτες το βράδυ θα είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στο σύνολο των εργαζομένων η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία στα δύο Μέσα αναμένεται να ανασταλεί. Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο των εργαζομένων οφείλονται οι μισθοί για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, ενώ εκπνέει και η προθεσμία από το νόμο για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ