Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ιστορίες... για θέατρο και μουσική

Το «Τρίφωνο» απόψε στην εκπομπή «Ετσι είναι η ζωή»
Το «Τρίφωνο» απόψε στην εκπομπή «Ετσι είναι η ζωή»
Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Κοσμάς Ζαχάρωφ και η Αλεξάνδρα Κουλούρη, φιλοξενούνται σήμερα στην εκπομπή του «902 TV» «Ετσι είναι η ζωή» που παρουσιάζουν η Σοφία Αδαμίδου και ο Απόστολος Γκλέτσος. Οι προσκεκλημένοι μιλούν για το έργο του Μιγκέλ Μιούρα «Ροδάκινο Κομπόστα», που παίζεται στο θέατρο «Ροές». Η παρέα μεγαλώνει με τον Παναγιώτη Χιονίδη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών, ενώ στο σταυροδρόμι του καλού τραγουδιού, εκείνου που σκορπά συγκινήσεις και ξυπνά μνήμες, συναντούν το «Τρίφωνο». Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής, μιλούν για τη νέα τους δουλιά «Μικρές ιστορίες γραμμένες σε τοίχους», που παρουσιάζεται στο Σπίτι Τέχνης «Λώλης».

«Η κάθε λέξη» - όπως λένε - «κρύβει και μια εικόνα. Η κάθε εικόνα κρύβει μέσα της και ένα σύνθημα στον τοίχο. Ο κάθε τοίχος κρύβει και μια ιστορία. "Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους". Οταν το διαβάσαμε αυτό σε κάποιο τοίχο αποφασίσαμε να ντύσουμε με ήχους και μουσική τις σιωπές των συνθημάτων, να ρίξουμε για λίγες στιγμές τους "τοίχους" που μας περιβάλουν. Να περιγράψουμε με το δικό μας τρόπο αυτά που συναντήσαμε γραμμένα στους τοίχους και που άλλα μας κλείσανε πονηρά το μάτι, άλλα μας έκαναν να δακρύσουμε, άλλα να γελάσουμε με την καρδιά μας, άλλα να σκεφτούμε... Και σκεφτήκαμε να βρούμε την αφορμή να τα ταιριάξουμε με χρώματα και μουσικές, με εικόνες και τραγούδια... Αφορμή και αιτία ήταν οι στίχοι και οι μελωδίες σε τραγούδια της ψυχής από συνθέτες όπως οι Δ. Σαββόπουλος, Μ. Θεοδωράκης, Θ. Μικρούτσικος, Μ. Λοΐζος, Απ. Καλδάρας, Χάρις Αλεξίου, Ν. Παπάζογλου, Αδελφοί Κατσιμίχα, Λ. Μαχαιρίτσας, κ.ά.». («902 TV» 23:00 μέχρι 24:30)

  • Από την τηλεόραση του «902» στις 21.00 θα μεταδοθεί η ταινία «The Yin-Yang Master» σε σκηνοθεσία Γιοχίρο Τακίτα. Δύο αριστοκρατικές οικογένειες ανταγωνίζονται για την εύνοια του αυτοκράτορα Χέναν. Ετσι αναθέτουν στους δύο Yin-Yang Master, Σεϊμέι και Ντόσον να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Σε αυτήν όμως τη διεκδίκηση δύναμης μια αναπάντεχη επιθυμία κυριεύει τον Ντόσον που θέλει τώρα αυτός το θρόνο για τον εαυτό του. Την αποστολή για να τον σταματήσουν αναλαμβάνει ο Σεϊμέι. Παίζουν οι Μανοάι Νομούρα, Χιντεάκι Ιτο, Χιρογιούκι Σανάντα («902 ΤV» 21.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ